Krantenlezers geboeid door kekke hulpsnufjes

Foto HMC
Lauw Meijers (r) laat de lezers simpele drempeloplossingen zien.
Bekijk Fotoserie

SCHAGEN - Bijna vijftig Schager Courant-lezers die deelnamen aan de door deze krant georganiseerde rondleiding bij Revatech hulpmiddelencentrum in Schagen keken hun ogen uit en beleefden woensdag een uitermate boeiende ochtend.

Door Richard Zut - 30-11-2016, 16:39 (Update 30-11-2016, 17:07)

,,Onvoorstelbaar wat ik hier allemaal gezien heb vandaag’’, roept Rob de Bruin (72) uit Schagen enthousiast. ,,Ach, dit is eigenlijk meer iets voor mijn vrouw Ria die vrijwilliger is bij de Hospice Schagen, maar nu ben ik ontzettend blij dat ik ben meegekomen!’’

Hans (75) en Hetty Krug (78), de drijvende krachten van de maaltijdbezorging en de Open Tafel in Waarland: ,,Ongelooflijk dat je dít hier in Schagen allemaal hebt! Wat zou het goed zijn als de mensen van het gemeentelijk Wmo-loket hier ook eens zouden rondkijken, want dat is nog nooit gebeurd, heb ik gehoord.’’

Foto Marc Moussault
Revatech-tovenaar Leander Doef vertelt vol trots over de kussens die hij vernuftig op maat maakt voor ’complexe’ rolstoelgebruikers: ’Men vraagt en wij draaien’.

De krantenlezers werden getrakteerd op diverse demonstraties van kekke hulpsnufjes. Ook kregen de krantenlezers nuttige informatie aangereikt over maatwerk en zaken die bijdragen aan een zo langdurig mogelijk zelfstandig bestaan.

Een greep uit het programma: Simpele drempeloplossingen en andere woningaanpassingen van Lauw Meijers. Elektrische rolstoelen van Commandeur uit Zwaag die met de kin of zelfs hoofdbewegingen bestuurbaar en in hoogte verstelbaar zijn.

De door Jessica Stedema getoonde Raizer, een licht en compact elektrisch hulpje waarmee mensen die zijn gevallen probleemloos en vooral zonder zwaar tillen overeind kunnen worden geholpen. ,,Ideaal voor thuiszorginstellingen en alarmcentrales. Regio Control werkt er al mee’’, aldus locatiemanager Peter de Haan, die samen met algemeen directeur Gerrit van Deutekom uit Franker de aftrap verrichte.

Vakidioten

En natuurlijk kreeg de lezer een blik in het brein van dit bedrijf op Lagedijk, een kijkje in de werkplaatsen. Waar de ’vakidioten’ van Revatech oplossingen bedenken die er nog niet zijn; waar ze nog ambachtelijk maatwerk leveren.

Van rolstoelreparaties, motorrevisies en hout- en metaalbewerking tot rugleuningen, zittingen en armsteunen in vele soorten en maten. De afdeling met vakmensen zoals Leander Doef, de tovenaar van Revatech. Waar ze - door gewijzigde fysieke beperkingen - onbruikbaar geworden hulpmiddelen zó fabrieken dat de gebruiker tóch nog geholpen is.

Jan en Greetje Blokker uit Schagen: ,,Er gaat een wereld voor ons open. Maar wat zou ’t fijn zijn als de gemeente zich flink soepeler opstelde bij de uitvoering van de Wmo hier.’’Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder