Witte ballonnen van kinderen De Zwerm Sint Maarten bij afscheid van juf Jetty Scheerman

Foto Hollandmediacombinatie/Marten Visser
De kinderen van De Zwerm verzamelen zich rond de kist van juf Jetty.
Bekijk Fotoserie

SINT MAARTEN - Een indrukwekkende stilte, dinsdagmiddag in Sint Maarten. Daar vormden kinderen van basisschool De Zwerm een erehaag om afscheid te nemen van ’juf’ Jetty Scheerman. Ze overleed donderdag 24 november op 54-jarige leeftijd.

Door Marten Visser - 29-11-2016, 15:10 (Update 30-11-2016, 15:30)

 Voor de kinderen was ze Juf Jetty, al gaf ze geen les op De Zwerm. Maar ze zorgde er als schoonmaakster wel voor dat de school keurig netjes was. En nam op een gegeven moment ook de rol van ’overblijfjuf’ op zich.

Zelfs toen ze ze ziek was en haar einde naderde bleef ze betrokken. ,,Ze bekommerde zich tot het laatst om de mensen om haar heen’’, zegt Claudia Wanders, onderwijsassistent op de Zwerm. ,,Dan zei ze: ’Hoe komt het met m’n man?’ ’Hoe komt het met de kinderen?’ Ze hoorde bij de school. Ze hield van de kinderen en de kinderen hielden van haar. ’’

Dinsdag werd Jetty Scheerman overgebracht van haar huis naar dorpshuis De Klimop, waar de condoleance werd gehouden. De kinderen spraken haar voor het laatste toe. Met een gezamenlijk ’Dag juf Jetty’ lieten ze daarna allemaal een witte ballon los. Terwijl die naar de blauwe hemel dwarrelden (’daar waar juf Jetty nu ook is’) werd de met bloemen en vlinders beschilderde kist het dorpshuis ingereden. De uitvaart van juf Jetty vindt in besloten kring plaats.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder