Bieden op gemeentehuis Schagerbrug kan beginnen

SCHAGERBRUG - Het bieden kan beginnen. De gemeente Schagen zet het voormalige gemeentehuis van Schagerbrug nu openlijk in de etalage.

Door Ronald den Boer - 29-11-2016, 14:39 (Update 29-11-2016, 14:39)

Wie het wil hebben moet een bedrag van om en nabij de driekwart miljoen euro aftikken, hoewel wethouder Jelle Beemsterboer geen exacte taxatiebedragen noemt. ,,Ik wil voorkomen dat iemand dan het taxatiebedrag plus één euro biedt.’’ Voor belangstellenden geldt wel een restrictie: het complex moet een maatschappelijke bestemming krijgen.

De Gelukkige Dolfijntjes (dag- en avondopvang van kinderen met een handicap) en de kersverse stichting Beleven in Leven uit Hoorn, dat dementerende ouderen wil opvangen, deden eerder al een bod. ,,Maar dat was te laag.’’ Beemsterboer benadrukt dat de gemeente niet op voorhand voor het hoogste bod gaat, maar ook kijkt naar een invulling voor het markante gebouw - dat in de volksmond Klein Soestdijk heet - waar Schagerbrug iets aan heeft. ,,De bedoeling is verder dat het de bestaande uitstraling behoudt. We laten het dus niet slopen.’’ Gunning vindt eind januari, begin februari plaats.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder