Ontdek je plekje

Foto’s John Oud
Het zoekplaatje van deze week. Wie weet waar het is, mag een reactie insturen.
Bekijk Fotoserie

Het plekje van vorige week net buiten Schagen kon op heel wat inzendingen rekenen. Een selectie van de reacties staat hieronder. Wie wat over de nieuwe foto kan vertellen, mag reageren via redactie.sc@nhd.nl of Rensgars 3, 1741 BR Schagen.

Door Kirsten Koks - 18-10-2016, 7:00 (Update 18-10-2016, 7:00)

,,John Oud heeft deze foto genomen onder de rook van Schagen. In het buitengebied van de Waldervaart’’, schrijft Jaap van Dijk.

,,Deze keer een foto waarbij je denkt; dit kan niet waar zijn. Zo eenvoudig dat het gewoon te mooi is om waar te zijn. Maar het is toch ’De Kakelepost’ ’’, zegt Dick Wit.

,,De fotograaf heeft 'De Kakelepost' op de foto genomen, ten zuiden van Schagen. Dit is het loopbruggetje naar ’Avendorp’, een van de terpen rond Schagen. Op de achtergrond zijn nog de lantaarnpalen van de Spreeuwenlaan/Zuiderweg te zien. De foto is genomen vanaf de N245 Schagen/Alkmaar denk ik. Er stond een best zuidwester windje aan de wilgenboom te zien’’, merkt Cees Eriks op.

Johan de Wilde reageert: ,,Dit leuke bruggetje staat aan de rand van Schagen. Van het einde van de Zuiderweg loopt er een voetpad over dit bruggetje naar de terpboerderij bij Avendorp/Breekom. Hier heb ik al verscheidene keren over gewandeld. Het is een rustiek plekje wat je niet zou verwachten zo dicht bij een drukke weg.’’

,,Wat een mooie foto staat er deze keer in de krant. De Kakelepost gefotografeerd in ’dikke’ wind, aan de boom te zien. Elke Schagenaar kent volgens mij dit plekje. Je komt er door de kruising van Zuiderweg met de N245 over te steken. Aan het begin loopt een mooi wandelpad via Avendorp langs de unieke en mooie boerderij van Truus Limmen-Ruijter naar Breekom, die weer uitkomt op de Tjallewallerweg. De Kakelepost staat er in mijn herinnering al meer dan 60 jaar. Als kleine jongen zat ik er met vriendjes regelmatig te vissen’’, mailt Cees Dubbeld.

Margreet Wijnker zegt: ,,Deze foto is net buiten Schagen genomen, vlakbij de boerderij op de terp. Ik meen dat het Avendorp heet maar in de wandelgangen ’De Kakelepost’ wordt genoemd. Ik wandel daar vaak met mijn hondje Daan, als we doorlopen en op een gegeven moment rechtsaf slaan komen we in de Waldervaart uit. Daan en ik genieten altijd enorm van het mooie rondje.’’Reageren
Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder