Auto uit nieuwe film Riphagen staat vanavond in Schagen

Foto Paul Kraal
Citroën C4 Torpedo.

SCHAGEN - De auto van hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge in de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm Riphagen staat donderdagavond in Schagen voor de deur bij bioscoop CineMagnus.

Door Ed Dekker - 22-9-2016, 13:57 (Update 22-9-2016, 15:30)

Het voertuig is een Citroën C4 Torpedo uit 1927 en is eigendom van Kees Bos (67) uit Warmenhuizen en Paul Kraal (63) uit Sint Maarten. De film gaat vanavond (donderdag) landelijk in première. De auto is vanaf 20.30 uur langs de Grotewallerweg te bewonderen. De film in CineMagnus begint om 21.20 uur.

Als de Amsterdamse jodenjager Andries Riphagen rijdt Van Koningsbrugge in de gehele film rond met de glanzende auto die Bos en Kraal tien jaar geleden kochten en gerestaureerden. De collectie van de twee verzamelaars telt 24 klassieke Citroëns.

Opnames met de open Torpedo zijn gemaakt in onder meer Westbeemster, Wassenaar, Utrecht en Den Haag. In Westbeemster is op de dijk een achtervolging gefilmd waarbij werd geschoten. Steeds zat Jeroen van Koningsbrugge zelf achter het stuur. Ook een andere auto van Kees Bos en Paul Kraal is te zien in de film: een Faux Cabriolet, ook uit 1927.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder