Zoekgeraakte examens Regius College Schagen weer boven water

SCHAGEN - De vmbo-examens economie en wiskunde (theoretische leerweg) van het Schager Regius College die afgelopen voorjaar zoek raakten door een sorteerfout bij Post.nl zijn weer boven water. Ze verdwijnen nu op de school in een kluis.

Door Harry de Jong - 22-9-2016, 11:42 (Update 22-9-2016, 11:51)

De examens belandden na de tweede correctie op een andere school door een sorteerfout in Engeland. Wáár precies kon Post.nl niet aangeven. Recent zijn de examens in Engeland als onbestelbaar onderschept en teruggestuurd naar de school van de tweede correctie. Die heeft de papieren weer doorgestuurd naar het Regius College.

Welke zwerftocht de examens precies hebben gemaakt, weet teamleider vmbo en examensecretaris Ron Kirstein van het Regius College niet. ,,Examens moeten minimaal zes maanden bewaard blijven. Ze gaan hier nu dus veilig in de kluis.’’

De eindcijfers waren afgelopen voorjaar al vastgesteld, toen de examens zoek raakten. Een leerling liet het examen ongeldig verklaren en deed het over in de hoop alsnog het diploma binnen te halen. Dat lukte niet.Meer over dit onderwerp
  • Eén examen Regius College Schagen ongeldig

    Eén vmbo-leerlinge van het Regius College in Schagen heeft haar eindexamen wiskunde...
  • Keuze na zoekgeraakt examen Regius College is

    Examenkandidaten van het Regius College moeten maandag laten weten of ze hun examen...
  • Examens Regius College Schagen naar Engeland

    Examens economie en wiskunde van vier vmbo-tl-klassen (theoretische leerweg) van het...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder