Fernando Ricksen en ex-vrouw moeten elkaar beiden inzage in financiën geven

ANP
Fernando Ricksen

ALKMAAR - Oud-topvoetballer Fernando Ricksen moet inzicht krijgen op het gezamenlijke vermogen van hem en zijn ex-vrouw Graciela L’Ami. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar bepaald.

Door Roel van Leeuwen - 29-11-2016, 15:57 (Update 29-11-2016, 15:58)

Graciela l'Ami moet van de rechter tekst en uitleg geven wat ze met het vermogen van de oud-profvoetballer heeft gedaan sinds november 2010. Als zij daar niet binnen vier weken mee begint, moet ze 500 euro boete per dag betalen, tot maximaal 100.000 euro.

Ricksen moet zijn op beurt uitleg geven over geld dat hij heeft verdiend in zijn tijd bij Glasgow Rangers. Dat heeft de rechter in Alkmaar besloten nadat Ricksen een zaak was begonnen tegen zijn ex-vrouw.

Vermogen

De oud-speler van onder meer AZ en Glasgow Rangers eiste twee weken geleden bij de rechtbank in Alkmaar het recht op om zijn helft van het gezamenlijke vermogen van circa negen ton te mogen gebruiken. Dit geld wordt nu beheerd door zijn ex.

De twee zijn verwikkeld in een juridische strijd omdat L’Ami claimt dat Ricksen miljoenen euro’s in het buitenland heeft verstopt. Zij vindt daarom dat zij recht heeft op de negen ton.

De Amsterdamse rechtbank en het hof achtten echter niet bewezen dat Ricksen nog over miljoenen beschikt en oordeelden dat hij recht heeft op een bedrag van circa vijf ton. L’Ami is in cassatie gegaan tegen het besluit van het hof.

Spanje

Ricksen - die lijdt aan de dodelijke ziekte ALS - vreest dat het gezamenlijke vermogen er nu doorheen wordt gejaagd. Een deel van het geld zou naar een geheime Spaanse rekening zijn overgemaakt en circa 2,5 ton zou volgens Sigmond via een derdenrekening van het advocatenkantoor Hoekstra/Kaandorp zijn verdwenen.

De gang van zaken is gemeld bij de deken van de Orde van Advocaten in Noord-Holland die om opheldering heeft gevraagd.Meer over dit onderwerp
  • Fernando Ricksen wil weten waar geld is

    Voormalig voetbalinternational Fernando Ricksen (40) wil van zijn voormalige echtgenote...
  • Ricksen wil eind aan ’juridische martelgang’

    Waar is het geld van oud-topvoetballer Fernando Ricksen gebleven? Volgens de...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder