Brugbeheer Noord-Holland naar Trigion

FOTO Marc Moussault
Asfaltlaag op de brug in de Nieuwesluizerweg wordt vervangen.

HAARLEM - Beveiligingsbedrijf Trigion gaat de bruggen en sluizen in de provincie Noord-Holland beheren. Dat heeft de rechter bepaald, na een kort geding dat was aangespannen door ODV Maritiem, de huidige beheerder.

Door Sam Trompert - 18-10-2016, 15:24 (Update 18-10-2016, 16:18)

De afgelopen maanden trok ODV Maritiem, met vakbond Nautilus aan haar zijde, fel van leer tegen de gunning van het brugbeheer aan Trigion. De veiligheid van het vaar- en wegverkeer zou in het gedrang komen bij een onervaren beheerder als Trigion. Bestuurder Daan Troost, van vakbond Nautilus, is ’hevig teleurgesteld’.

Gevolgen voor personeel

Wat de gevolgen zijn voor het personeel van ODV is nog onduidelijk. Directeur Jan de Vries probeert dat zo snel mogelijk in kaart te brengen. Hij zal de beslissing van de rechter waarschijnlijk niet aanvechten.

Voor de rechtbank voerde ODV Maritiem aan dat Trigion helemaal niet in overweging genomen had mogen worden, vanwege het ontbreken van ’nautische ervaring’. De provincie had daar namelijk wel om gevraagd in de opdracht.

De rechter gaat daar niet in mee. Die oordeelt dat ODV de eisen in de opdracht verkeerd uitlegt. Trigion heeft weliswaar geen ervaring met brugbeheer, maar wel met andere zogenoemde ’objecten’. De provincie vroeg om ervaring met ’vergelijkbare opdrachten’, niet om ervaring ’gelijke opdrachten’.

Concurrentie

Dat is een bewuste keuze geweest van de provincie Noord-Holland. Als zij uitdrukkelijk om nautische ervaring had gevraagd was eigenlijk alleen ODV Maritiem in aanmerking gekomen, waarmee de concurrentie op voorhand zou worden uitgesloten.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder