Miljardenproject tussen de kassen

Een datacenter
Een datacenter.

MIDDENMEER - Tussen de kassencomplexen in de Kop van Noord-Holland verrijst vanaf begin volgend jaar een gigantisch datacenter van Microsoft. Een computerschuur vol servers dus in plaats van kassen vol tomaten en andere groente. Maar niemand hoeft verbaasd op te kijken als het niet bij één datacenter blijft.

Door Roel van Leeuwen - 20-12-2013, 22:22 (Update 20-12-2013, 22:22)

Jarenlang werd in het diepste geheim onderhandeld over ’Project Blue’. Verschillende regio’s waren in de race om de softwarereus binnen te hengelen. En niet voor niets. Microsoft investeert naar verluid twee miljard euro in het project, dat jaren werk oplevert voor bouwvakkers en installatiebedrijven en daarna goed is voor 150 tot 200 vaste banen.

Bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon houden ze er rekening mee dat de komst van Microsoft een aanzuigende werking heeft. ,, ,,Als een partij als Microsoft gaat bouwen in Nederland zullen andere bedrijven deze locatie zeker ook in overweging nemen’’, aldus wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon.

Gedeputeerde Jan van Run benadrukt dat het gaat om één van de grootste buitenlandse investeringen in Nederland. ,,Het wordt zeker één van de grootste datacenters in Europa.’’

 Meer over dit onderwerp
  • Miljardeninvestering Microsoft smaakt naar meer

    Jarenlang werd in het diepste geheim onderhandeld over ’Project Blue’. Verschillende...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder