Tonnen voor spirituele cursussen Heemskerkse ambtenaren

Foto Ronald Goedheer

HEEMSKERK - Energetisch waarnemen, impulsen herkennen, en afstemmen op wat bevrijd moet worden. Dit leren de deelnemers aan de energetische basisopleiding van opleidingsinstituut Itip. De kosten hiervan: 3690 euro. De gemeente Heemskerk spendeerde de afgelopen jaren bijna een half miljoen euro aan dergelijke opleidingen.

Door Guusje Tromp - 2-12-2016, 11:32 (Update 2-12-2016, 15:30)

Heemskerk stuurt regelmatig ambtenaren naar deze ’school voor leven en werk’. Dit blijkt uit documenten die deze krant door middel van een wob-procedure heeft opgevraagd.

Uit de stukken komt naar voren dat er sinds 2012 in totaal 422.117,23 euro aan Itip is overgemaakt. Dit opleidingsinstituut schrijft op de eigen website: ’Het Itip is er voor mensen die gehoor willen geven aan hun diepste wensen en beste weten. Wie bezield en ontspannen wil leren leven en werken, is bij ons aan het juiste adres.’

Heemskerkse ambtenaren maken 'verbinding met de sekschakra en de keelchakra'

De cursussen die de Heemskerkse gemeenteambtenaren aan opleidingsinstituut Itip gevolgd hebben, hebben namen als ’De juiste maat’ (8770 euro), ’Werken vanuit eigen kracht’ (4390 euro) en ’Van top tot teen levend’ (vier dagen, 690 euro). Maar ook was er een driedaagse winterretraite (568 euro).

Lees verder...

Ruim veertig medewerkers van de gemeente volgden uiteenlopende cursussen, opleidingen, masterclasses of zelfs een driedaagse winterretraite.

Karel Rozemeijer, fractievoorzitter van Liberaal Heemskerk, is geschrokken van de hoge bedragen die voor de cursussen zijn betaald. ,,In tijden van bezuinigingen is dit wel erg discutabel."

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Heemskerkse ambtenaren maken 'verbinding met de

    De cursussen die de Heemskerkse gemeenteambtenaren aan opleidingsinstituut Itip...
  • Rel door ’studiereis’ gemeentesecretaris

    De aanleiding van het WOB-verzoek van deze krant is een conflict tussen de...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder