Beverwijkse Sneeuwklok-actie naar Amsterdam

Foto PR
De plantploeg in het Vondelpark.

BEVERWIJK - De Beverwijkse actie Doe de sneeuwklok is overgeslagen naar Amsterdam. In het Vondelpark zijn duizenden sneeuwklok-bollen gepland, met hulp van Truus Zonneveld, Ina Zwart en Max Zonneveld van de Beek als Bron-organisatie uit Beverwijk.

Beek als Bron is een wandeling langs de oeroude Scheijbeeck. In 2014 is langs de korte versie van deze route, in park Westerhout en bij kinderboerderij De Baak, vele bollen gepland. Op 1 maart 2015 werd een witte zee van opkomende sneeuwklokjes bij een vroege wandeling bewonderd en afgesloten met de sonate ’Galanthus nivalis’ in Huize Westerhout.

De Amsterdamse Sandra Rengelink liep toen mee en dacht: ’Dat wil ik ook’. Ze vroeg hulp aan de Beek als Bron-organisatie. Ze ontwikkelde Rengelink een teeltplan, overlegde met het Vondelpark, sleepte subsidie binnen bij haar Stadsdeelraad en kocht dit najaar de benodigde bollen in. Eind november heeft ze samen met groep 5 van de Cornelis Vrijschool, hoveniers van het Vondelpark en de hulp uit Beverwijk de bollen gepland in de buurt van het Blauwe Theehuis. In het voorjaar keren de planters terug om te kijken of de bolletjes uitgekomen zijn.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder