Rode Kruis Ziekenhuis in rouw na overlijden dokter Paris Melis

Dokter Paris Melis in 2015.

BEVERWIJK - Het plotseling overlijden van plastisch chirurg Paris Melis is hard aangekomen bij de medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Melis kwam maandagmorgen om het leven na een auto-ongeluk op de Westelijke Randweg in Overveen.

Door Friso Bos - 29-11-2016, 11:31 (Update 30-11-2016, 22:57)

De arts verloor maandagmorgen  de macht over het stuur en botste frontaal met zijn auto tegen een boom in de middenberm van de Westelijke Randweg (N208). Hij is later aan zijn verwondingen overleden. Paris Melis werd 52 jaar oud.

,,Zijn onderzoek heeft veel bijgedragen aan de know how van nu'', zegt een woordvoerder van het RKZ. ,,Plastische chirurgie hangt nauw samen met de zorg in ons Brandwondencentrum en het nieuwe Huidcentrum.''

Melis heeft met een proefschrift onder andere veel bijgedragen aan inzichten op het gebied van wondgenezing. Technieken die hij onderzocht zijn nog steeds in gebruik in de plastische chirurgie.

Volgens het RKZ is de inzet van Melis voor de mamma- en esthetische chirurgie van onschatbare waarde geweest voor vele patiënten. Melis was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.

Dokter Melis bouwde ook mee als partner aan Bloemingdael, een kliniek voor plastische chirurgie in Overveen die vier jaar geleden verhuisde naar Haarlem-Noord.

 

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Arts Rode Kruis Ziekenhuis overleden na crash in

    De automobilist die maandagochtend op een boom klapte op de Westelijke Randweg (N208)...
  • Ernstig ongeluk op Westelijke Randweg in Haarlem

    Op de Westelijke Randweg oftewel de N208 richting Beverwijk is een automobilist in...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder