Wethouder Mens neemt ontslag bij gemeente Uitgeest

UITGEEST - Karel Mens (VVD) heeft de gemeenteraad op 22 september per brief meegedeeld dat hij met onmiddellijke ingang ontslag neemt als wethouder van de gemeente Uitgeest. ‘Hij geeft daarbij aan dat hij door een persoonlijke handelwijze het aanzien van het ambt van wethouder heeft aangetast’, meldt gemeentewoordvoerder Peter Dicker.

Door Internetredactie - 22-9-2016, 18:47 (Update 22-9-2016, 23:08)

De plaatselijke politici werden ’s middags geïnformeerd. De verrassing was groot, blijkt uit de eerste reacties van leden van diverse partijen. Niemand zegt te weten wat de tweede locoburgemeester precies bedoeld met ‘persoonlijke handelwijze’. Slechts een van hen uit het vermoeden dat ‘het zou kunnen gaan om een bouwsel dat de heer Mens in het verleden thuis illegaal heeft laten plaatsen’. Van burgemeester Wendy Verkleij is bekend dat zij integriteit zeer hoog in het vaandel heeft en dat ook uitdraagt.

De wethouder diende donderdag zijn ontslag in per e-mail en gaf verder geen reactie. Hij is volgens Dicker momenteel in Italië. Mens is onbezoldigd voorzitter en juridisch adviseur van de VVE San Siro, een appartementencomplex in het dorpje Acquaseria bij het Comomeer in Noord-Italië.

Zo heeft Uitgeest opnieuw een nieuwe bestuurlijk probleem. Het huidige college is pas zo’n tien maanden actief. De vorige coalitie viel in november 2015 uiteen nadat de gemeenteraad het plan ‘Park Oudgeest’ wegstemde. Voor Verkleij is het in betrekkelijk korte tijd de tweede crisis, zij begon in januari 2015 als de nieuwe burgemeester.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder