Hoornse basisscholen ruimen afval op

Foto Dirk Groot
Zwerfafval.

HOORN - Alle basisscholen in Hoorn gaan dit jaar aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Het gaat om een project van MAK Blokweer, dat op 20 januari start.

Door Van onze verslaggever - 11-1-2017, 17:07 (Update 11-1-2017, 17:07)

’Zwerfafval, leer en ruim op!’ heet het project, waarmee op de St. Jozefschool wordt gestart. Dit jaar kunnen hieraan maximaal dertig basisscholen meedoen.

Wethouder Samir Bashara geeft die ochtend het startsein voor het project en hij gaat in gesprek met leerlingen van de Jozefschool. Het project bestaat uit educatie en opruimacties.

Het educatieve deel bestaat uit lesmateriaal van Nederland Schoon. Hierin wordt duidelijk wat zwerfafval precies is, wat de afbraaktijden zijn en wat je ertegen kunt doen. Tijdens de opruimactie gaan leerlingen voorzien van reflecterende hesjes, handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken het schoolplein en de buurt opruimen.

Tijdens het project staat de MAK-ZwerfafvalBAK-fiets op het schoolplein. Leerlingen kunnen daarin onder meer afval scheiden. Het project wordt begeleid door een educatief medewerker van MAK Blokweer. Scholen ontvangen een bijdrage van 250 euro, beschikbaar gesteld door de gemeente Hoorn.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder