Auto met kinderen ondersteboven te water in Bovenkarspel

Foto: DNP.NU
Bekijk Fotoserie

BOVENKARSPEL - Een auto met daarin een vader en twee kinderen is dinsdagmorgen bij een frontale aanrijding op de kruising tussen de Geerling en Esdoornlaan in Bovenkarspel te water geraakt. De vader is met de kinderen naar het ziekenhuis gebracht.

Door Milo Lambers/ANP - 3-1-2017, 8:25 (Update 3-1-2017, 17:04)

De auto kwam in aanrijding met een tegenligger. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door de gladheid. De auto kwam op z’n kop in het water terecht. De vader wist de twee kinderen, waarvan een nog een baby is, boven water te houden.

De hulpverleners en drie toevallig aanwezige Polen wisten de auto die op z'n kop in de sloot was geraakt om te keren met hun blote handen. De Polen waren de auto al aan het optillen toen de vier agenten ter plaatse kwamen. Via een ingeslagen ruit konden de man en zijn twee kinderen uit hun benarde positie worden bevrijd.

De drie inzittenden zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie maakt het gezin het goed.De brandweer heeft de auto inmiddels uit het water gehaald.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder