Excuses Van der Meij (Hoorn Lokaal) voor dubbele pet

HOORN - Joke van der Meij van Hoorn Lokaal biedt aan de algemene raadscommissie haar excuses aan voor haar betoog over de Kunstmarkt in de laatste algemene raadscommissie.

Door Jaap Stiemer - 1-12-2016, 17:07 (Update 1-12-2016, 17:07)

Van der Meij hield dinsdag tijdens de vergadering van die commissie een betoog, waarbij niet duidelijk werd of ze sprak namens Hoorn Lokaal of namens de Stichting Hoorn Kunst en Cultuur. Van der Meij is secretaris van die stichting en ze is een van de drijvende krachten achter de Kunstmarkt, die elk jaar in september wordt gehouden.

Hoewel enkele raadsleden en de voorzitter van de vergadering haar poogden te laten inzien dat ze dit beter niet kon doen, ging ze toch door. Er werd gesproken over het heffen van precariobelasting voor marktkramen, die mogelijk ook de Kunstmarkt kan gaan treffen.

Van der Meij stelde tijdens de vergadering onder meer dat dit de doodsteek voor de markt zou betekenen. In een email biedt ze hiervoor nu haar excuses aan aan de leden van de commissie en voorzitter Simon Broersma. ,,Dat heb ik niet goed gedaan.’’

Ook meldt ze dat bestuursvoorzitter van Hoorn Lokaal Arjen Dragt zijn functie neerlegt. Dit heeft volgens Van der Meij niets met deze kwestie te maken, noch met het standpunt van de partij over de hoogte van de grafrechten in Hoorn. Dragt is uitvaartondernemer en daarom rezen er over dit standpunt in het verleden ook vragen.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder