Dodelijk slachtoffer Bovenkarspel viel tegen rupsband graafmachine

Foto’s: DNP.NU

BOVENKARSPEL - De 83-jarige vrouw die woensdagmiddag om het leven kwam bij een ongeval met een graafmachine in Bovenkarspel/Grootebroek, is vermoedelijk tegen de rupsband van de machine gereden en ten val gekomen. De graafmachine reed net op dat moment achteruit.

Dat meldt de politie donderdag in een nieuw bericht over het voorval.

Rond 14.30 uur fietsten een 83-jarige vrouw en haar partner over de Graaf Willemstraat. Ter hoogte van het plantsoen moesten ze uitwijken voor een graafmachine die deels in het plantsoen en deels op de rijbaan stond. De vrouw is vermoedelijk tegen de linkerrups van de graafmachine aangereden en ten val geraakt achter de graafmachine, die net op dat moment achteruit reed. Het 83-jarige slachtoffer is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis, maar aan haar verwondingen overleden.

De 40-jarige bestuurder van de machine is op het politiebureau verhoord maar daarna naar huis gestuurd. De Verkeersongevallen Analyse van de politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het incident.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Dodelijk ongeluk Bovenkarspel: even snel er langs

    ,,Ze dacht waarschijnlijk: even snel er langs, achter mijn man aan. Maar ze...
  • Fietsster overleden na ongeval met graafmachine

    De fietsster die woensdagmiddag in Bovenkarspel onder een graafmachine kwam, is later...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder