Vijf jaar cel voor oude overval met geweld in Zwaag

ALKMAAR - De rechtbank in Alkmaar heeft de nu in Antwerpen wonende Brahim O. (29) wegens een gewelddadige woningoverval in 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

Door een medewerker - 1-12-2016, 13:49 (Update 1-12-2016, 13:50)

Dat is conform de eis van de officier van justitie. O. was aanvankelijk een van de verdachten van de gewapende overval op 29 oktober aan het Klaverwoud in Zwaag. Zijn zaak werd bij gebrek aan voldoende bewijs geseponeerd. Een mededader besloot bij de behandeling van het hoger beroep bij het gerechtshof schoon schip te maken. Hij liet toen weten dat O. had deelgenomen aan de gewelddadige overval.

De bewoners waren bij de beroving vastgebonden, geschopt en geslagen. De man liep daarbij een hartinfarct op. De buit bestond uit vijfduizend euro, sieraden en een kostbaar horloge. Advocaat R. Polderman liet weten in hoger beroep te gaan. De verdediging acht de verklaring van de getuige onbetrouwbaar.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Stelling

Handen af van Markermeer!

Er wordt stiekum wat afgepolderd in het Markermeer. Langs de Houtribdijk ontstaat het nodige nieuwe land. De ’luwtemaatregelen’ in het Hoornse Hop zijn afgekapt en dat was hoog tijd, want als we zo doorgaan wordt de Markerwaard toch gewoon aangelegd. Alleen dan stukje bij beetje. Dus: stoppen met nieuwe natuurplannetjes en eilanden. Handen af van het Markermeer!

Stelling
Zorgvraag van de week
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
Westfriesgasthuis
Thema van de week: heupoperaties bij ouderen
Lees verder