Ons Genoegen Wognum verblijd met vijftien nieuwe instrumenten

WOGNUM - Muziekvereniging Ons Genoegen uit Wognum is woensdagavond verblijd met vijftien gloednieuwe blaasinstrumenten. Sinterklaas kwam ze overhandigen. De ’cadeaus’ hebben een waarde van 70.000 euro.

Door Anouk Haakman - 30-11-2016, 22:23 (Update 30-11-2016, 22:47)

Waar andere muziekverenigingen niet overleven of moeten fuseren - fanfare is nu eenmaal niet zo ’cool’- deinst Ons Genoegen niet terug voor zo’n investering.

Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft geholpen met de financiering, maar het grootste deel heeft de vereniging zelf bij elkaar gespaard met acties, oud papier en de contributie.

De instrumenten in de groep ’laag koper’ waren al zo’n twintig jaar oud en nodig aan vervanging toe. Het gaat om drie waldhoorns, drie baritons, drie euphoniums, twee bastuba’s, drie trombones (tenor) en één bastrombone. Leden van de club krijgen de nieuwe aanwinsten in bruikleen. Ze mogen ze mee naar huis om op te oefenen.

De oude instrumenten worden verkocht, ingeruild of worden als lesinstrument gebruikt. Een speciale commissie binnen de vereniging heeft zich beziggehouden met deze aanschaf. Ons Genoegen heeft 46 muzikanten in het fanfareorkest, 14 in het beginnersorkest en 10 leden in de slagwerkgroep.

Voor het project Music4You hebben zich 32 kinderen van de basisschool aangemeld voor de cursus van 26 weken. ,,Daar blijven er dan altijd wel een paar van hangen. Zulke dingen helpen wel om de vereniging levend te houden’’, zegt Ria Ursem van Ons Genoegen.

De muziekvereniging maakt zich nu al op voor de grote ’MusicMix’-voorstelling in schouwburg Het Park op 15 oktober 2017. Het thema is Disney.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder