Remkes: Willem van Beek wordt tijdelijk burgemeester Stede Broec

Willem van Beek.

BOVENKARSPEL - Willem van Beek wordt tijdelijk de nieuwe burgemeester van de gemeente Stede Broec. Dat heeft commissaris van de Koning Johan Remkes woensdagavond bekend gemaakt.

Door Martin Menger - 30-11-2016, 21:33 (Update 30-11-2016, 21:54)

Van Beek was tussen april 2003 en 1 januari van dit jaar de burgemeester in de gemeente Edam-Volendam. De vacature in Stede Broec komt vrij, omdat burgemeester Marian Goldschmeding volgende week de ambtsketen neerlegt.

Volgens een verklaring van de provincie is de benoeming van Willem van Beek tot waarnemer in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad in Stede Broec genomen.

Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode zonder burgemeester langer dan drie maanden gaat duren, aldus de provincie. Dat is nu ook het geval in Stede Broec.

In de kringen van het gemeentebestuur was er op gerekend dat de commissaris al eerder met een procedure voor een nieuwe burgemeester zou beginnen. Kennelijk is dat in het provinciehuis tegengehouden, zodat er nu minstens zes maanden een vervanger in het gemeentehuis komt.

De fractievoorzitters hebben inmiddels de profielschets voor de nieuwe man of vrouw opgesteld, waarbij ook de inwoners een bijdrage mochten leveren. Half december wordt de vacature openbaar gemaakt.

De aangewezen vervanger is lid van het CDA, 65 jaar oud en kwam in 2003 als ’bestuurlijk zwaargewicht’ naar het door de nieuwjaarsbrand getroffen Edam-Volendam.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder