Acties bij Alkor Draka van de baan

ENKHUIZEN - Het personeel van Alkor Draka in Enkhuizen gaat niet over tot acties om het huidige reorganisatieplan van tafel te krijgen.

Door Cees Beemster - 30-11-2016, 18:14 (Update 30-11-2016, 18:34)

’Men kiest voor eigen hachje’

„Helaas pindakaas”, zei FNV-bestuurder Julie Schouten nadat woensdagmiddag duidelijk was dat te weinig werknemers van Alkor Draka in Enkhuizen willen staken om het ontslag van collega’s en de invoering van vier ploegendiensten tegen te gaan. „Als leden dit laten zitten, houdt het voor ons als bonden op”, concludeerde Dolf Polders van het CNV. „Men kiest blijkbaar voor zijn eigen hachje.”

Lees verder...

Tijdens twee bijeenkomsten van de FNV en het CNV bleken woensdagmiddag weliswaar 32 van de 51 aanwezige leden hiervan voorstander, maar dat waren er volgens het reglement van de vakbonden zes te weinig om het werk neer te leggen.

Het reorganisatieplan behelst het ontslag van elf mensen en de omschakeling van drie naar vier ploegendiensten.Meer over dit onderwerp
  • ’Men kiest voor eigen hachje’

    „Helaas pindakaas”, zei FNV-bestuurder Julie Schouten nadat woensdagmiddag duidelijk...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Stelling

Handen af van Markermeer!

Er wordt stiekum wat afgepolderd in het Markermeer. Langs de Houtribdijk ontstaat het nodige nieuwe land. De ’luwtemaatregelen’ in het Hoornse Hop zijn afgekapt en dat was hoog tijd, want als we zo doorgaan wordt de Markerwaard toch gewoon aangelegd. Alleen dan stukje bij beetje. Dus: stoppen met nieuwe natuurplannetjes en eilanden. Handen af van het Markermeer!

Stelling
Zorgvraag van de week
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
Westfriesgasthuis
Thema van de week: heupoperaties bij ouderen
Lees verder