Ziekenhuizen Hoorn en Purmerend langjarig in zee met VGZ/Univé

HOORN - Het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis sluiten een overeenkomst voor vijf jaar af met Coöperatie VGZ. De gemaakte afspraken bieden zekerheid aan een grote groep inwoners in West-Friesland en Waterland.

Door onze verslaggever - 1-12-2016, 7:01 (Update 1-12-2016, 7:01)

De twee ziekenhuizen hopen in het voorjaar van 2017 te fuseren. Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg onderdeel van is, gaat met de ziekenhuizen samenwerken aan ’zinnige zorg’. Dit is zorg die nog patiëntvriendelijker, beter en betaalbaarder is, aldus de ziekenhuizen en VGZ in een gezamenlijke verklaring.

Ambities

De meerjarige samenwerking met VGZ sluit aan bij de ambities van de Noord-Hollandse ziekenhuizen voor de komende jaren.

„Hierdoor kunnen we ons toeleggen op de fusieplannen waarmee we ziekenhuiszorg in onze regio’s dichtbij patiënten houden en ook continu kunnen blijven verbeteren”, zegt Hugo Keuzenkamp, lid raad van bestuur Westfriesgasthuis.

Ab Klink, lid van de raad van bestuur van Coöperatie VGZ: „Op deze manier werken ziekenhuis, arts en verzekeraar samen om voor onze patiënten betere zorg te organiseren tegen lagere kosten.”

VGZ heeft met een aantal andere ziekenhuizen ook langdurige overeenkomsten getekend, waardoor het mogelijk is om samen met die ziekenhuizen de zorg te verbeteren. Dat gebeurt door het uitwisselen van kennis en waar mogelijk overnemen van oplossingen.

Klink: „Artsen weten als geen ander waar de zorg beter kan. Onze werkwijze nodigt hen actief uit om initiatieven voor verbetering op te pakken.”

Wachtlijst

Keuzenkamp: „De zorg voor dialysepatiënten in West-Friesland en Waterland is hier een mooi voorbeeld van: Bij patiënten met nierfalen zetten we ons in voor transplantatie en proberen daarmee dialyse te voorkomen.”

„Beter voor de patiënt en een stuk minder kostbaar. Het aantal levende donoren is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Daardoor is de wachtlijst voor mensen met nierfalen sterk afgenomen. Dat is uniek in de wereld”, licht internist-nefroloog Maarten Raasveld toe.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder