Supermarktovervaller Hoorn moet smartengeld betalen

ALKMAAR - De 17-jarige C. S. uit Wognum is door de rechtbank in Alkmaar wegens een gewapende overval op een supermarkt veroordeeld tot een celstraf gelijk aan de 24 dagen voorarrest, 156 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 160 uur. Een reeds in gang gezette therapie moet hij afmaken.

Door onze verslaggever - 29-11-2016, 17:13 (Update 29-11-2016, 17:13)

S. drong op 16 januari samen met een broer tegen sluitingstijd de supermarkt van Deen aan het Stan Kentonhof binnen. Zij droegen donkere kleding en hun gelaat was bedekt. Onder dreiging van vuurwapens moesten personeelsleden geld uit kassalades in tassen doen. Enkele slachtoffers hadden professionele hulp nodig om de overval te verwerken.

De overvallers verklaarden tijdens de zitting dat ze nepwapens hadden gebruikt. Over de echtheid van de wapens viel volgens het vonnis echter geen uitsluitsel te geven. De wapens waren niet teruggevonden.

De rechtbank kende supermarkt Deen een schadevergoeding van ruim 2600 euro toe. Aan negen personeelsleden moet in totaal bijna 12,5 mille betaald worden. Voor het merendeel smartengeldbedragen van vijftienhonderd euro per medewerker.

De rechtszaak tegen de meerderjarige broer volgt.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder