Seizoenswerker eist meer ruimte

HEM - Tulpenbroeibedrijf Ronico aan de Elbaweg 30b in Hem wil het verblijf voor seizoenarbeiders fors uitbreiden.

Op het perceel zijn momenteel dertig arbeidskrachten ondergebracht maar het bedrijf wil er zestien personeelsleden extra huisvesten. Dat brengt het totaal dus op 46 seizoensarbeiders.

Hiervoor is een aanvraag ingediend bij de gemeente Drechterland. ’De aanvraag betreft geen uitbreiding van de bebouwing maar er zal een interne bebouwing plaatsvinden’, stelt wethouder George Besseling nadrukkelijk in het voorstel dat volgende week ter tafel komt.

Huisvesting van seizoenarbeiders vormt een gevoelig onderwerp. Menig politicus heeft zich er al op stukgebeten en ook Drechterland worstelt ermee. Echter in juni vorig jaar is besloten de beleidsregels uit te breiden. Het maximum aantal seizoenarbeiders bij een agrarisch bedrijf ligt sindsdien op 120. Mits die noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering en de omzet.

Voor grote uitbreiding zoals deze is nadrukkelijk toestemming nodig van de raad die er maandag 24 oktober over van gedachten wisselt.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Stelling

Handen af van Markermeer!

Er wordt stiekum wat afgepolderd in het Markermeer. Langs de Houtribdijk ontstaat het nodige nieuwe land. De ’luwtemaatregelen’ in het Hoornse Hop zijn afgekapt en dat was hoog tijd, want als we zo doorgaan wordt de Markerwaard toch gewoon aangelegd. Alleen dan stukje bij beetje. Dus: stoppen met nieuwe natuurplannetjes en eilanden. Handen af van het Markermeer!

Stelling
Zorgvraag van de week
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
Westfriesgasthuis
Thema van de week: heupoperaties bij ouderen
Lees verder