Grootebroekers zwemmen geld bijeen voor Kika

GROOTEBROEK - Het is een járenlange traditie, maar de inzet is er niet minder om. Afgelopen week deden 680 Grootebroekers mee aan de zwemvierdaagse in zwembad De Kloet.

Door Tanja Koopen - 23-9-2016, 21:20 (Update 23-9-2016, 21:20)

Waarmee en passent maar liefst 953 euro werd opgehaald voor het kinderkankerfonds Kika.

Hoeveel jaar De Kloet al samen met zwemvereniging De Bron en Reddingsbrigade De Streek de zwemvierdaagse organiseert, niemand weet het nog. Het jaarlijkse evenement wordt echter druk bezocht door inwoners van Grootebroek en Drechterland, die ’s ochtends vroeg of in de loop van de middag hun verplichte baantjes komen trekken, tot en met tien jaar tien banen, vanaf 11 jaar maar liefst twintig banen.

Suikerspinnen

Vrijdagmiddag werd het evenement afgesloten met een festijn rond het zwembad, met spelletjes, een springkussen voor de jeugd, poffertjes en suikerspinnen, die op hun beurt ook weer geld opleverden voor het goede doel. Dit jaar was dat Kika. Ook worden traditioneel bij deze gelegenheid de medailles uitgereikt aan de zwemmers.

Heel wat zwemmers hadden sponsors gevonden voor het goede doel, zodat gisteren de balans kon worden opgemaakt: 953 euro. Een smet op het feest was dat een van de jonge zwemsters bij het ophalen van haar sponsorgeld in Grootebroek deze week beroofd is van haar enveloppe door een ongeveer 14-jarige jongen. Ze kreeg als troost vrijdag een cadeautje van de organisatie.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Stelling

Opruiing

Een Hoornaar plaatste een bericht op Facebook waarin hij hoopte dat het evenement ’Ratten vangen in Zaandam’ (Poelenburg) zou doorgaan. Politie ging 's avonds bij hem thuis en in zijn horecazaak langs met het dringend verzoek het bericht van Facebook te halen omdat dit als opruiing gezien zou kunnen worden. Het is goed dat de politie alert is, maar hiermee ging zij over de schreef.

Stelling
Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder