Politie over de schreef

Hoornaar Marc van Dijk plaatste een bericht op Facebook over de onrust in de Zaanse wijk Poelenburg, waarin hij hoopte dat het evenement ’Ratten vangen in Zaandam’ zou doorgaan. Het is de aanleiding tot de nieuwe West-Friese stelling op internet.

Door Redactie West-Friesland - 23-9-2016, 18:01 (Update 23-9-2016, 18:01)

De volgende avond kreeg Van Dijk agenten aan de deur: die schenen met zaklampen in zijn huis - tot schrik van zijn vrouw en kind - en gingen ook naar zijn horecazaak in Hoorn. Met het dringend verzoek het bericht van Facebook te halen omdat dit als opruiing gezien zou kunnen worden. Het is goed dat de politie alert is, maar de agenten gingen over de schreef door hem op deze manier thuis en op zijn werkplek op te zoeken! De stelling is te vinden op deze site in de sectie Hoorn-Enkhuizen, onderin de rechter kolom. Na stemming opent zich een formulier waarop een nadere toelichting kan worden ingevuld.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling


Stelling

Opruiing

Een Hoornaar plaatste een bericht op Facebook waarin hij hoopte dat het evenement ’Ratten vangen in Zaandam’ (Poelenburg) zou doorgaan. Politie ging 's avonds bij hem thuis en in zijn horecazaak langs met het dringend verzoek het bericht van Facebook te halen omdat dit als opruiing gezien zou kunnen worden. Het is goed dat de politie alert is, maar hiermee ging zij over de schreef.

Stelling
Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder