Gedenkplaatsje verongelukte Sophie Kroone leeggehaald

Foto HOLLAND MEDIA COMBINATIE
Het gedenkplaatsje, waar nu nog alleen een roze tegel ligt.
Bekijk Fotoserie

BERKHOUT - Het gedenkplaatsje voor de verongelukte Sophie Kroone is leeggehaald. Mogelijk is het plaatsje leeggestolen of heeft het grofvuil een foutje gemaakt.

Door Anouk Haakman - 23-9-2016, 15:34 (Update 23-9-2016, 16:30)

Haar vader ontdekte het lege plekje toen hij onderweg was naar zijn werk. Alleen de roze tegel met haar naam erop ligt er nog.

Moeder Tinne Kroone laat op Facebook weten zeer geschrokken te zijn. ,,Gisteravond of vannacht hebben ze Sophie haar gedenkplaatsje leeggeroofd! Sporen mensen nog wel ? Alles is weg, wie doet nou zoiets? De grote witte porseleinen bloempot, haar zwarte engel, het Friese paardje en de lantaarn zijn allemaal gestolen. Hoe zielig kan je zijn. Hoe laag kan je zinken als mens zijnde?’’, schreef zij met in gedachte dat er dief aan het werk is geweest.

De grote witte pot is erg zwaar. ,,Niet te tillen’’, zegt Tinne tegen een verslaggever van deze krant. ,,Dit moet met een aanhanger gebeurd zijn. Misschien is het per ongeluk gegaan, maar dan zeker niet door iemand uit Berkhout. Iedereen kent ons en iedereen kent Sophie.’’

De 18-jarige Sophie Kroone uit Berkhout kwam in 2011 om het leven bij een scooterongeluk. Ze reed tegen een op de weg geparkeerde bestelwagen. Haar dood had een enorme impact op het dorp.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • 'En toen begon de koehandel'

    Als Tinne Kroone in de krant een verhaal leest over de noodzaak van orgaandonatie,...
  • Berkhoutse (18) overleden na scooterongeval

    Sophie Kroone (18) uit Berkhout is maandagavond bezweken aan de verwondingen die zij...
  • Zwaargewond bij aanrijding Berkhout

    Een 18-jarige meisje uit Berkhout is zaterdagavond met zwaar letsel overgebracht naar...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Stelling

Opruiing

Een Hoornaar plaatste een bericht op Facebook waarin hij hoopte dat het evenement ’Ratten vangen in Zaandam’ (Poelenburg) zou doorgaan. Politie ging 's avonds bij hem thuis en in zijn horecazaak langs met het dringend verzoek het bericht van Facebook te halen omdat dit als opruiing gezien zou kunnen worden. Het is goed dat de politie alert is, maar hiermee ging zij over de schreef.

Stelling
Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder