Cees Tip nieuwe directeur Intermaris

Cees Tip.

HOORN - Cees Tip (45) is benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Intermaris. Hij volgt per 1 januari Martin Hoiting op, die met pensioen gaat. Hoiting gaf negentien jaar leiding aan de corporatie, die meer dan 17.000 sociale huurwoningen heeft in Hoorn, Purmerend en Waterland.

Door Eric Molenaar - 23-9-2016, 11:00 (Update 23-9-2016, 11:32)

Tot nu toe werkte Tip bij de overheid. Na diverse functies bij het ministerie van defensie begon hij in 2002 bij de gemeente Zaanstad, waar hij verschillende afdelingen leidde en de laatste ruim vier jaar directeur stedelijke ontwikkeling was. Daar is hij verantwoordelijk voor de ruimtelijke en economische ontwikkeling van de stad en het beheer van de openbare ruimte.

De overstap naar een grote sociale verhuurder als Intermaris is iets wat Cees Tip ’echt ambieerde’. ,,Na twintig jaar waarin ik allerlei politieke bestuurders heb geholpen hun werk te doen is dit een geweldige kans.’’

Dieric Elders, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Intermaris, is verheugd met Tips komst. ’Een stevige directeur-bestuurder, die bevlogen en betrokken optrekt met de organisatie, de huurders, gemeenten en alle belangrijke samenwerkingspartners’.

Met de benoeming van Tip is het directieteam compleet. Dat bestaat verder uit Han Leurink en Judith Korse als sectordirecteuren Wonen/Vastgoed en Finance.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling


Stelling

Opruiing

Een Hoornaar plaatste een bericht op Facebook waarin hij hoopte dat het evenement ’Ratten vangen in Zaandam’ (Poelenburg) zou doorgaan. Politie ging 's avonds bij hem thuis en in zijn horecazaak langs met het dringend verzoek het bericht van Facebook te halen omdat dit als opruiing gezien zou kunnen worden. Het is goed dat de politie alert is, maar hiermee ging zij over de schreef.

Stelling
Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder