Leo Visser algemeen directeur Dorcas

Foto Dorcas
Leo Visser.

ANDIJK - Leo Visser wordt de nieuwe algemeen directeur van de christelijke hulporganisatie Dorcas.

Visser (59) heeft zijn sporen verdiend in zowel het bedrijfsleven als het ontwikkelingswerk. Hij vervulde managementsfuncties bij havenconcerns in Rotterdam en Vlissingen. In 2004 werd hij directeur van hulporganisatie Red een Kind.

Dorcas komt al 35 jaar in actie voor de allerarmsten. Op dit moment heeft Dorcas projecten in 18 landen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De functie van algemeen directeur (CEO) is nieuw bij Dorcas. Visser gaat in de directie samenwerken met programmadirecteur Michel Gendi en financieel directeur Nico Hoogenraad.

Voorzitter Ine Voorham van de Raad van Toezicht zegt over Leo Visser. ,,Hij beschikt over de juiste kennis en ervaring om in een complexe omgeving doeltreffend te opereren. Hij zet zijn christen-zijn op een bevlogen manier om in dienstbaarheid aan de ander.”

Ook Visser zelf is enthousiast. ,,Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking met nieuwe collega’s, waarbij we betekenisvol mogen zijn voor kwetsbare mensen.”Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Stelling

Opruiing

Een Hoornaar plaatste een bericht op Facebook waarin hij hoopte dat het evenement ’Ratten vangen in Zaandam’ (Poelenburg) zou doorgaan. Politie ging 's avonds bij hem thuis en in zijn horecazaak langs met het dringend verzoek het bericht van Facebook te halen omdat dit als opruiing gezien zou kunnen worden. Het is goed dat de politie alert is, maar hiermee ging zij over de schreef.

Stelling
Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder