’Restaurant Het Park als leerwerkbedrijf’

HOORN - Het café-restaurant van schouwburg Het Park zou een ideale locatie zijn voor een leerwerkbedrijf. De fractie van de PvdA doet deze suggestie aan burgemeester en wethouders van Hoorn.

Door Redacteur West-Friesland - 30-4-2012, 14:50 (Update 30-4-2012, 14:50)

Volgens de partij zou dit twee doelen dienen. Op deze manier kunnen jongeren in West-Friesland die geen onderwijs meer volgen toch een startkwalificatie halen.

Verder kan de regio dan weer genieten van ’een fantastische horecavoorziening aan het Markermeer’, aldus fractievoorzitter Judith de Jong.

In haar brief aan het college noemt zij als voorbeeld Fifteen in Amsterdam, dat is opgezet door televisiekok Jamie Oliver. Jongeren die buiten de boot vallen, krijgen hier de kans een vak te leren. ’Een dergelijke sociale component spreekt ons bijzonder aan’, stelt De Jong.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Stelling

Alle ontwikkelaars laten meebetalen aan archeologie

De bouw van een appartementencomplex in Bovenkarspel is afgeblazen omdat het archeologisch onderzoek volgens de eigenaar honderdduizenden euro’s kan gaan kosten. Degene die de bodem verstoort is wettelijk verplicht archeologisch onderzoek te laten uitvoeren. Maar het zou eerlijker zijn alle ontwikkelaars te laten bijdragen aan een fonds waaruit archeologie wordt betaald.

Stelling
Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: rood oog
Lees verder