*

Noordhollands Dagblad - Hoorn - Enkhuizen
 
24-10-2014 21:00

SPIERDIJK - Onder het motto ‘samen sterk voor sport en kerk’ vindt zaterdagavond de allereerste Veiling van Spierdijk plaats.

24-10-2014 18:27

ANDIJK - Bij een verkeersongeval op de Veilingweg ter hoogte van de Elsenburg is vrijdagmiddag een aanrijding ontstaan tussen een BMW en een Volkswagen.

24-10-2014 17:28

ANDIJK - Het is even een emotioneel moment. Als Carla Basjes haar dorpsgenoot Richard Haasnoot voor het eerst weer ziet, slaat ze een arm om zijn schouder. ,,Je ziet er een stuk beter uit dan de vorige keer’’, zegt ze.

24-10-2014 17:00

AMSTERDAM - Giel Nijpels is vrijdag in Amsterdam benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde in het VUmc ter gelegenheid van zijn pensionering als bijzonder hoogleraar. Burgemeester Frank Streng kwam hem de onderscheiding uitreiken, want Nijpels woont in Zwaagdijk-West. 

24-10-2014 16:57

HOORN - Wegens het neerslaan en schoppen van een cafébezoeker zijn vrijdag bij de rechtbank in Alkmaar tegen Edwin Z. (24) en Sandro B. (25) uit Hoorn celstraffen van vier en zes maanden – waarvan twee maanden voorwaardelijk – geëist. Bovendien moeten Z. en B. zich gedurende de proeftijd van drie jaar laten behandelen voor hun psychische problemen.    

24-10-2014 16:50

ENKHUIZEN - De Nederlandse Spoorwegen laten sinds 1 september op zondag, woensdag en donderdag een nachtelijke bus rijden tussen Amsterdam Centraal en Enkhuizen, die op alle stations stopt. De bus vertrekt om 1.09 uur uit Amsterdam.

24-10-2014 15:34

ANDIJK - De 39-jarige man die dinsdag is opgepakt in het onderzoek naar de moord op Michelle Koek (49) uit Andijk moet nog 2 weken langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag beslist, zo liet het Openbaar Ministerie vrijdag weten. De politie verdenkt de verdachte uit Bovenkarspel van betrokkenheid bij haar dood.

24-10-2014 15:28

HOORN - De Halve Maen, de replica van het VOC-jacht waarmee Henry Hudson in 1609 het gebied rond het huidige New York verkende, is het onderwerp voor de nieuwe West-Friese stelling.

24-10-2014 15:19

OOSTERLEEK - Zoals zoveel goede invallen werd de Folkclub Oosterleek ooit aan de bar geboren. Zondagmiddag is het dertig jaar geleden dat de eerste Ierse folkmuziek in herbergh ’t IJsselmeer klonk, en vanaf dat moment is het een bijna vast onderdeel van het seizoen.

HOORN - Voor de Sinterklaas-tentoonstelling ’Pakhuis van Sinterklaas’ zoekt het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn de ’mooiste Piet van het land’. Wie een foto van zijn of haar ’mooiste Piet’ op de expositie wil terugzien, kan deze insturen via de speciale Mooiste Piet Facebook-pagina van het museum. 

23-10-2014 21:13

ALKMAAR - Een voorstelling vol symboliek, expressie, beweging en verwijzingen naar 'anders zijn': 'Indianenverhalen' van Andersom. De Alkmaarse theatergroep speelt dit stuk meerdere maken tijdens de G-niale Kunstweek, zowel in Alkmaar als in Den Helder.

23-10-2014 21:04

DEN HELDER - Een kind dat een gehandicapte ziet, zegt al snel: 'moet ik daarmee spelen?'  ,,Terwijl datzelfde kind, als ze samen iets leuks doen of samen iets maken, die beperking vergeet. Dat kwartje moet alleen even vallen.'' En dat is precies wat gebeurt tijdens de G-niale Kunstweek van 27 tot en met 31 oktober in Den Helder, zegt projectleider Jeanet Heinen van MEE Noordwest-Holland.

23-10-2014 21:00

ALKMAAR/DEN HELDER - 'Ritme van nu, waar kunst verbindt' is het thema van de G-niale Kunstweek. Voor de tweede maal in Alkmaar (24 tot en met 30 oktober) en voor het eerst in Den Helder (27 tot en met 31 oktober) maken jongeren met en zonder beperking samen kunst.

HOORN - (H)eerlijk eten van hier. Onder dit motto werkt topkok Ron Blaauw mee aan beter ziekenhuisvoedsel. Blaauw helpt de koks van het Hoornse Westfriesgasthuis met het bereiden van ’lekkers vers uit de regio’.

24-10-2014 19:27

BOVENKARSPEL - Vorige week opgeknapt, nu alweer licht beklad. Toch heeft Raymond Scholtens goede hoop dat de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Nassaupark er nu wel een tijdje knap bij zal liggen. Nu alleen de bestrating nog. 

24-10-2014 18:22

ENKHUIZEN - Een meisje dat met medische klachten bij de huisartsenpost aanklopte, is vrijdagmiddag in allerijl met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht.

24-10-2014 17:03

HOORN - ’Help! Ik sta in de fik! Haal me hieruit!’ Grote paniek donderdagavond op een operatiekamer in het Westfriesgasthuis. Gelukkig kwam het geluid slechts uit de mond van een neppatiënt die goed in haar rol zat. Ruim honderd medisch specialisten en andere personeelsleden van de OK-afdeling werden onderworpen aan een grootschalige, volgens het ziekenhuis zeldzame brandoefening.

24-10-2014 16:47

EDAM - Financiën toekomstige fusiepartners Edam-Volendam en Zeevang op orde

24-10-2014 16:03

ANDIJK - De polderkruisingen van de Gedeputeerde Laanweg bij Andijk waar regelmatig auto’s na een voorrangsfout op elkaar knallen, worden voorlopig niet beter beveiligd. Het Hoogheemraadschap, eigenaar van de wegen, vindt rotondes te kostbaar.

24-10-2014 15:35

HOORN - ’Laat de regio meebetalen aan het stadsstrand in Hoorn’, luidde onze vorige stelling. Daarmee was 32 procent het eens en 68 procent niet. ,,Het Witte Badhuis is ook met geld uit West-Friesland gebouwd en na een paar jaar gesloten en gesloopt.’’

24-10-2014 12:37

ENKHUIZEN - Het bezwaarschrift dat een aantal omwonenden van het gezondheidscentrum aan de Molenweg in Enkhuizen heeft ingediend tegen de avondopenstelling van dit centrum, is door burgemeester en wethouders ongegrond verklaard.

24-10-2014 12:34

ENKHUIZEN - Bram van der Pijll moet van de gemeente Enkhuizen stoppen met zijn bootdemontagebedrijf Bootdump Nederland BV op de Krabbersplaat. Volgens de gemeente bestaat er geen zicht op legalisatie van de planologisch strijdige situatie van het bedrijf en de afgifte van de benodigde milieuvergunning. ,,Mijn bedrijf is uniek in Nederland. Er bestaan nog geen regels voor’’, zegt eigenaar Van der Pijll. ,,De gemeente durft mijn bedrijf niet onder een bestaande milieuklasse te scharen waardoor dit wel kan.’’

24-10-2014 09:32

LIMMEN - In 'Vluchtcode Vlinder' verhaalt voormalig NOS-correspondent Margriet Brandsma van de vlucht, arrestatie en gevangenschap van Michael Ogertschnig en zijn 'Freikauf' door West-Duitsland. De persoonlijke geschiedenis van een Oost-Duitser die de liefde verkoos boven zijn vaderland.

WARDER - De provincie hoopt dat komende zomer al kan worden begonnen met het maaien van waterplanten in het Markermeer. Vooropgesteld dat de gemeenten en andere instanties ook actief meedoen, aldus gedeputeerde Joke Geldhof.

23-10-2014 18:07

HOORN - De spoorwegovergang in de Koepoortsweg wordt voorzien van spoorbomen met hekwerken. Niet naar aanleiding van concrete ongelukken die hier zijn gebeurd, maar in het kader van het beveiligingsplan waar Prorail al sinds 2009 mee bezig is.

23-10-2014 18:02

ENKHUIZEN - Een commissie bestaande uit Enkhuizer gemeenteraadsleden gaat voortaan eens per jaar een functioneringsgesprek met burgemeester Jan Baas voeren. De raadscommissie bestuur, organisatie, financiën en samenleving adviseerde deze week positief over de verordening die dit moet regelen.

23-10-2014 17:59

LUTJEBROEK - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de grote brand, waarbij in 1763 in Lutjebroek 48 woningen binnen een paar uur in de as gelegd werden, kan vrijdagavond zijn slag slaan.

GROOTEBROEK - Ex-inbreker Evert gaat zich richten op een nieuwe doelgroep: jongeren. In december bezoekt hij het Martinuscollege in Grootebroek om in gesprek te gaan met leerlingen tussen de 15 en 18 jaar.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Stelling

Geef plan Halve Maen kans

Vaart met VOC-replica De Halve Maen het spreekwoordelijke geldschip de Hoornse haven binnen? Of wordt het toch een schip van bijleg? Dat is nog maar de vraag. Het is verstandiger met een oordeel te wachten tot het beloofde exploitatieplan bekend is. Onze stelling luidt: breng de Halve Maen niet voortijdig tot zinken!

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!