*

Noordhollands Dagblad - Hoorn - Enkhuizen
 
24-10-2014 15:28

HOORN - De Halve Maen, de replica van het VOC-jacht waarmee Henry Hudson in 1609 het gebied rond het huidige New York verkende, is het onderwerp voor de nieuwe West-Friese stelling.

24-10-2014 13:26

HOORN - Voor de Sinterklaas-tentoonstelling ’Pakhuis van Sinterklaas’ zoekt het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn de ’mooiste Piet van het land’. Wie een foto van zijn of haar ’mooiste Piet’ op de expositie wil terugzien, kan deze insturen via de speciale Mooiste Piet Facebook-pagina van het museum. 

24-10-2014 12:34

ENKHUIZEN - Bram van der Pijll moet van de gemeente Enkhuizen stoppen met zijn bootdemontagebedrijf Bootdump Nederland BV op de Krabbersplaat. Volgens de gemeente bestaat er geen zicht op legalisatie van de planologisch strijdige situatie van het bedrijf en de afgifte van de benodigde milieuvergunning. ,,Mijn bedrijf is uniek in Nederland. Er bestaan nog geen regels voor’’, zegt eigenaar Van der Pijll. ,,De gemeente durft mijn bedrijf niet onder een bestaande milieuklasse te scharen waardoor dit wel kan.’’

24-10-2014 07:30

WARDER - De provincie hoopt dat komende zomer al kan worden begonnen met het maaien van waterplanten in het Markermeer. Vooropgesteld dat de gemeenten en andere instanties ook actief meedoen, aldus gedeputeerde Joke Geldhof.

23-10-2014 21:13

ALKMAAR - Een voorstelling vol symboliek, expressie, beweging en verwijzingen naar 'anders zijn': 'Indianenverhalen' van Andersom. De Alkmaarse theatergroep speelt dit stuk meerdere maken tijdens de G-niale Kunstweek, zowel in Alkmaar als in Den Helder.

23-10-2014 21:04

DEN HELDER - Een kind dat een gehandicapte ziet, zegt al snel: 'moet ik daarmee spelen?'  ,,Terwijl datzelfde kind, als ze samen iets leuks doen of samen iets maken, die beperking vergeet. Dat kwartje moet alleen even vallen.'' En dat is precies wat gebeurt tijdens de G-niale Kunstweek van 27 tot en met 31 oktober in Den Helder, zegt projectleider Jeanet Heinen van MEE Noordwest-Holland.

23-10-2014 18:02

ENKHUIZEN - Een commissie bestaande uit Enkhuizer gemeenteraadsleden gaat voortaan eens per jaar een functioneringsgesprek met burgemeester Jan Baas voeren. De raadscommissie bestuur, organisatie, financiën en samenleving adviseerde deze week positief over de verordening die dit moet regelen.

23-10-2014 17:59

LUTJEBROEK - Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de grote brand, waarbij in 1763 in Lutjebroek 48 woningen binnen een paar uur in de as gelegd werden, kan vrijdagavond zijn slag slaan.

23-10-2014 17:39

GROOTEBROEK - Ex-inbreker Evert gaat zich richten op een nieuwe doelgroep: jongeren. In december bezoekt hij het Martinuscollege in Grootebroek om in gesprek te gaan met leerlingen tussen de 15 en 18 jaar.

ENKHUIZEN - De Westerstraat in Enkhuizen verliest opnieuw een winkel. Brekelmans schoenen vertrekt en verhuist naar winkelcentrum Het Streekhof in Bovenkarspel.

23-10-2014 17:04

ENKHUIZEN - Het pand op de Westerstraat 159 in Enkhuizen krijgt weer een volledige woonfunctie. Eigenaar Jacco Klein is met timmerman Frank Schuurman begonnen het pand te verbouwen. Op de begane grond, waar voorheen uitzendbureau Tempo Team zat, komen twee seniorenappartementen. Klein gaat zelf op de eerste verdieping wonen. De twee appartementen die al zijn gemaakt op de begane grond van de voormalige kledingzaak op nummer 29 moeten op last van de gemeente juist verdwijnen.

23-10-2014 15:40

VOLENDAM - Met Johan Steur als coach op de bank moet FC Volendam vrijdagavond thuis tegen De Graafschap de uitstekende lijn, die vorige week door het 2-3 verlies tegen Almere City FC ruw werd afgebroken, weer zien op te pakken.

23-10-2014 15:23

BERKHOUT - Het plan van de gemeente Hoorn voor het aanleggen van een baggerdepot in Berkhout zorgt voor flinke problemen bij Carla Goedmaat. Haar huis aan het Oosteinde staat al jaren te koop en wordt nu volgens haar helemaal onverkoopbaar.

BOVENKARSPEL - Hij staat op internet inmiddels bekend als de ’treinslaper’, Dion Visser (18) uit Bovenkarspel. In de nacht van dinsdag op woensdag viel hij in de trein op weg naar huis in slaap en werd hij wakker in een donkere trein op het rangeerterrein in Enkhuizen.

24-10-2014 15:19

OOSTERLEEK - Zoals zoveel goede invallen werd de Folkclub Oosterleek ooit aan de bar geboren. Zondagmiddag is het dertig jaar geleden dat de eerste Ierse folkmuziek in herbergh ’t IJsselmeer klonk, en vanaf dat moment is het een bijna vast onderdeel van het seizoen.

24-10-2014 12:37

ENKHUIZEN - Het bezwaarschrift dat een aantal omwonenden van het gezondheidscentrum aan de Molenweg in Enkhuizen heeft ingediend tegen de avondopenstelling van dit centrum, is door burgemeester en wethouders ongegrond verklaard.

24-10-2014 09:32

LIMMEN - In 'Vluchtcode Vlinder' verhaalt voormalig NOS-correspondent Margriet Brandsma van de vlucht, arrestatie en gevangenschap van Michael Ogertschnig en zijn 'Freikauf' door West-Duitsland. De persoonlijke geschiedenis van een Oost-Duitser die de liefde verkoos boven zijn vaderland.

23-10-2014 21:00

ALKMAAR/DEN HELDER - 'Ritme van nu, waar kunst verbindt' is het thema van de G-niale Kunstweek. Voor de tweede maal in Alkmaar (24 tot en met 30 oktober) en voor het eerst in Den Helder (27 tot en met 31 oktober) maken jongeren met en zonder beperking samen kunst.

23-10-2014 19:52

HOORN - (H)eerlijk eten van hier. Onder dit motto werkt topkok Ron Blaauw mee aan beter ziekenhuisvoedsel. Blaauw helpt de koks van het Hoornse Westfriesgasthuis met het bereiden van ’lekkers vers uit de regio’.

23-10-2014 18:07

HOORN - De spoorwegovergang in de Koepoortsweg wordt voorzien van spoorbomen met hekwerken. Niet naar aanleiding van concrete ongelukken die hier zijn gebeurd, maar in het kader van het beveiligingsplan waar Prorail al sinds 2009 mee bezig is.

23-10-2014 17:26

GROOTEBROEK - De politie heeft donderdag met vier speurhonden kluisjescontroles gehouden op het Martinuscollege in Grootebroek en de RSG in Enkhuizen. De kluisjes zijn onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

23-10-2014 17:12

HOORN - SG Newton gaf de term College Tour vandaag een dubbele betekenis door vier wethouders van Hoorn te ontvangen voor een interview door een kleine 150 derdejaarsleerlingen. Een lesje democratie in het kader van het nieuwe burgerschapsonderwijs. Met een centrale rol voor Zwarte Piet.

23-10-2014 17:08

HAUWERT - Dorpshuis De Werf in Hauwert draait met verlies sinds het stichtingsbestuur personeel in loondienst het café laat draaien. De stichting is daarom op zoek naar een ondernemer die De Werf een nieuwe impuls wil geven.

ABBEKERK - Geen huis zonder overbodige spullen en geen mens die nooit iets nodig heeft. Met de mooie gedachte dat de een z’n troep de ander z’n schat is, introduceren Ada de Haan en Martin Kistemaker de weggeefkeet in Abbekerk. Brengen en halen, zonder te betalen! Nu al een succes.

23-10-2014 14:43

NIBBIXWOUD - Kaylee Römer werd dit seizoen door coach George Dekeling gebombardeerd tot aanvoerster van Westfriesland SEW. Amper vijf duels is het seizoen onderweg of de eredivisionist moet het zes maanden zonder haar doen. Römer vertrok afgelopen week naar Curaçao om daar te gaan werken in de horeca. Haar trainer balend achterlatend over het late tijdstip waarop zij hem dit mededeelde.

23-10-2014 07:15

SPIERDIJK - De pastorie van de Sint Georgius parochie in Spierdijk wordt de aankomende tien jaar gehuurd door huisartsengroep De Waterling.

22-10-2014 20:59

ENKHUIZEN - Een brommerrijder is woensdag aan het eind van de middag gewond geraakt bij een aanrijding op de Lindenlaan in Enkhuizen.

HAARLEM/ENKHUIZEN - Een man heeft de nacht van dinsdag op woensdag in de trein van Haarlem naar Enkhuizen doorgebracht. De man was in slaap gevallen en toen hij wakker werd, was de trein al op het rangeerterrein.


Stelling

Europacup saai door grote geld

Ajax kreeg voor het vierde jaar op rij voetballes in Spanje (3-1). AS Roma (1-7), Galatasaray (0-4) en Liverpool (0-3) overkwam hetzelfde in eigen huis. De krachtsverschillen in de Champions League worden steeds groter. Leuk voor mensen die van veel doelpunten houden, maar spannend is anders. De charme van voetbal is toch de mogelijkheid dat iedereen van iedereen zou moeten kunnen winnen. Het grote geld heeft het laatste beetje spanning uit de Champions League verdreven. Europees voetbal is dodelijk saai geworden.

Stelling
Stelling

Geef plan Halve Maen kans

Vaart met VOC-replica De Halve Maen het spreekwoordelijke geldschip de Hoornse haven binnen? Of wordt het toch een schip van bijleg? Dat is nog maar de vraag. Het is verstandiger met een oordeel te wachten tot het beloofde exploitatieplan bekend is. Onze stelling luidt: breng de Halve Maen niet voortijdig tot zinken!

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!