*

Noordhollands Dagblad - Hoorn - Enkhuizen
 
27-02-2015 17:46

BOVENKARSPEL - De burgemeesters van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hebben vrijdagmiddag samen de tulp ’Coalition’ gedoopt.

27-02-2015 17:27

ASTANA - In IJspaleis Alau in het Kazachse Astana gaat zaterdag om 12.30 uur het WK Sprint van start. Drie kwartier later staat de 500 meter voor mannen op het programma. Naast tweevoudig en regerend wereldkampioen Michel Mulder en de kersverse nationaal kampioen Hein Otterspeer verschijnt Pim Schipper hier namens Nederland aan de start. Een vraaggesprek via Skype.

27-02-2015 17:05

ENKHUIZEN - Burgemeester en wethouders van Enkhuizen zien drie opties voor de huisvesting van een publieksloket voor de gemeentelijke dienstverlening aan burgers. Óf een verbouwing van het huidige Stadskantoor, óf het leegstaande pand van de Rabobank aan de Molenweg aankopen dan wel huren. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad na vragen hierover van de VVD. Komende dinsdag vergadert de gemeenteraad hierover nadat de liberalen om een spoeddebat hadden gevraagd.

27-02-2015 16:59

ANDIJK - Het schilderij van hun overleden hondje Jansen was een prachtig mooi lichtpuntje. Andijkers Robert Pit en Ellyn Larson konden even hun ellendige situatie vergeten. Uit machteloze woede over het, in hun oordeel, falend politie-onderzoek naar hun vergiftigde hond en het toedienen van een overdosis medicatie aan de gehandicapte Robert, is het stel een internetpetitie gestart.

27-02-2015 16:12

HOORN - Het Vrij Festival in Hoorn krijgt langzaam vorm. De initiatiefnemers kunnen binnenkort meer melden over de artiesten die komen optreden. Hoe het 'vieren van de vrijheid' er op 5 mei inhoudelijk gaat uitzien is wel al min of meer bekend. De nadruk komt niet alleen op de viering van 70 jaar bevrijding van de Duitse bezetting te liggen.

27-02-2015 12:24

WOGNUM - Door het faillissement van de Belos Group in Wognum verliezen in één klap 130 mensen hun werk. Belos produceerde en installeerde door heel Nederland klimaattechnische producten. Ook de werknemers kwamen uit het hele land.

26-02-2015 22:02

NIBBIXWOUD - Voor de handbalsters van Westfriesland SEW zijn cruciale weken aangebroken. Zaterdag start de nacompetitie en anders dan in andere jaren strijdt de ploeg hierin niet om het kampioenschap, maar om behoud van het lidmaatschap van de eredivisie.

26-02-2015 17:40

WOGNUM - De rechtbank heeft de Belos Group BV in Wognum failliet verklaard. En dit geldt ook voor de drie besloten vennootschappen die hier onder vallen: Belos Klimaattechniek, Euroduct en Belos Productie. Volgens de Kamer van Koophandel stonden er totaal 115 mensen op de loonlijst van de onderneming.

26-02-2015 17:23

ZAANSTAD - Minister Schultz van Haegen heeft 300 miljoen gereserveerd voor de verbetering van het (spoor) wegennet in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn.

HOORN - B en W van Hoorn willen dat in een groter gebied in de binnenstad een verbod komt voor vrachtwagens langer dan 11 meter.

26-02-2015 13:52

AMSTERDAM - De marathonschaatsers verdelen zaterdagavond op de Jaap Edenbaan in Amsterdam de prijzen. Na een loodzwaar seizoen wordt hier de finale van de KPN Marathon Cup verreden. Voor Mariska Huisman zijn het haar allerlaatste rondjes als actief schaatsster.

26-02-2015 12:56

HOORN - De gemeenteraad van Hoorn is onjuist en onvolledig geïnformeerd toen besloten werd over de gunning van het evenement 400 jaar Kaap Hoorn. Als de raad wel juist geïnformeerd was geweest, was er waarschijnlijk aan andere keuze gemaakt, denkt VOC Hoorn op basis van onderzoek.

26-02-2015 11:42

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een schenking ontvangen van 30.000 euro. Het bedrag komt uit de erfenis van de in 2012 overleden Wijnand Goppel uit Amsterdam, die aan zestien culturele instellingen een legaat nalaat.

AVENHORN - Op de A7 richting Hoorn stond donderdagochtend een file van een paar kilometer na een ongeval.

27-02-2015 17:34

BOVENKARSPEL - Waar voor veel amateurploegen het wielerseizoen begint met de Ronde van Groningen op 7 maart, trapt West Frisia het seizoen zaterdag al af met de Ster van Zwolle. En de ploeg uit Enkhuizen is daar trots op. Want een uitnodiging voor de opening van het klassieke wielerseizoen in Nederland is de bevestiging dat het goed gaat met de equipe.

27-02-2015 17:07

ENKHUIZEN - Zorgorganisatie Leekerweide en inloophuis De Baanbreker houden dinsdagavond een bijeenkomst voor omwonenden van stadscamping De Vest in Enkhuizen. Later dit jaar volgt een open dag voor alle belangstellenden, waarin ook meer verteld zal worden over de plannen voor de hertenkamp, kinderboerderij en heemtuin in het Wilhelminaplantsoen.

27-02-2015 17:02

ENKHUIZEN - Restauratietimmerman Muus Teerhuis van Hillen & Roosen stelt een door hem vervaardigde vensterbank in het kleine rondeel van de Drommedaris. Stukadoors, elektriciens, schilders, timmerlieden en metselaars zijn nog volop bezig in deze laatste fase voor de oplevering van het cultureel centrum in Enkhuizen.

26-02-2015 23:00

BOVENKARSPEL - De familie Dekker hoeft geen extra hulp te verwachten van de gemeente Stede Broec bij de problemen die zij hebben als gevolg van de verontreiniging onder hun woning aan de Broekerhavenweg. De coalitiepartijen CDA, PvdA/GroenLinks, Gemeentebelangen en VVD verwezen de motie van Open en Duidelijk Stede Broec om in ’actie te komen’ donderdagavond naar de prullenbak.

26-02-2015 22:19

HOORN - Twee bestelbusjes zijn donderdagavond total loss geraakt nadat ze met elkaar in botsing kwamen op een kruising in Hoorn. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond.

26-02-2015 22:09

BOVENKARSPEL - Een drukbezochte plechtigheid was het niet in de bomentuin aan de Spoorsingel, wel een noodzakelijke volgens voorzitster Esther Huygen van de Stichting Veteranenziekte.

26-02-2015 16:47

ENKHUIZEN - ,,Dat er bij de instanties niet geklaagd wordt over overlast van bezoekers van de coffeeshop in Enkhuizen, wil niet zeggen dat er geen klachten zijn’’, zegt fractievoorzitter Bram van der Pijll van Nieuw Enkhuizen. ,,Mensen zijn bang om hun klachten officieel in te dienen. We horen dat mensen vrezen dat anders hun ramen worden ingegooid.’’

26-02-2015 16:11

DEN HELDER - Zestig wijkverpleegkundigen van de Omring Thuiszorg in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland hebben het diploma ’vakbekwaam indiceren’ behaald. In het nieuwe zorgstelsel nemen zij de taak over van het landelijke Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

26-02-2015 16:03

HOORN - De gemeente moet optreden tegen het illegaal ophalen van oud papier in de Hoornse wijken. Dat vindt de Fractie Tonnaer.

HOOGKARSPEL - Op ijsbaan De Westfries in Hoorn wordt zaterdag en zondag het NK Sprint voor junioren en  het NK Afstanden 3 en 5 kilometer voor junioren gehouden. Vanuit de Hoornse ijsbaan doen hier aan mee: Josien van der Wal, Dominique de Boer, Monica Tuijp, Jason Steman, Jurian de Graaff, Joep Kalverdijk, Simone Warmerdam, Lois Koster, Danielle Ootes, Beau Wagemaker, Jeffrey Kors, Ruben Kieftenburg en Ruud Slagter.

25-02-2015 19:00

HOORN - Van de growshops die Hoorn ooit had, is weinig meer over. Een van de weinige zaken die gevolgen kan ondervinden van de nieuwe Opiumwet die per 1 maart voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt strafbaar stelt, is ExtraTuin op bedrijventerrein Hoorn80.

25-02-2015 17:15

WERVERSHOOF - Zet de tissuedozen maar vast op tafel in De Schoof in Wervershoof, want tranen zullen er vloeien bij de presentatie van de nieuwe single van The Cats Aglow op zaterdag 7 maart.

25-02-2015 17:08

ENKHUIZEN - Met de keuze voor kunstgrasvelden wordt een eerste, belangrijke stap gezet in de richting van een sportpark 2.0 in Enkhuizen. Over pakweg vijftien jaar zou het complex Immerhorn er wel eens heel anders bij kunnen liggen dan nu het geval is.

ENKHUIZEN - ,,De halte te vroeg passeren is een doodzonde, dan wordt er op je geschoten!’’ Voormalig rijinstructeur Nico van der Meer zegt het met een lach tegen de aspirant-chauffeurs van de nieuwe buurtbus 438. Maar er is wel degelijk een ernstige ondertoon. Het vervoeren van mensen is een serieuze zaak, die niet lichtzinnig moet worden opgevat.


Stelling

Gasmiljarden verkwanseld

Nederlandse aardgas is jarenlang voor een habbekrats verkocht aan Italië. De uitverkoop werd in gang gezet door Joseph Luns, maar duurde tot in deze eeuw voort. Kon de deal in de koude oorlogsjaren zestig nog verdedigd worden met het argument dat Italië zich anders tot de Sovjet Unie zou wenden, later was van een politiek ’voordeel’ geen sprake. Nederland heeft 100 miljard aan inkomsten door de vingers laten glippen. Terwijl Groningen de prijs betaalt in de vorm van bodemverzakking en aardbevingen, is het gas verkwanseld.

Stelling
Stelling

Vogels die overlast geven afschieten

Spreeuwen die overlast veroorzaken, ganzen die de groenten in de polders wegvreten, aalscholvers die de laatste paling uit de sloten vangen. Natuurbescherming heeft zijn grenzen. Het is hoog tijd dat vogels die in groten getale te veel overlast en schade veroorzaken, worden afgeschoten.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!