*

Noordhollands Dagblad - Hoorn - Enkhuizen
 
26-02-2015 23:00

BOVENKARSPEL - De familie Dekker hoeft geen extra hulp te verwachten van de gemeente Stede Broec bij de problemen die zij hebben als gevolg van de verontreiniging onder hun woning aan de Broekerhavenweg. De coalitiepartijen CDA, PvdA/GroenLinks, Gemeentebelangen en VVD verwezen de motie van Open en Duidelijk Stede Broec om in ’actie te komen’ donderdagavond naar de prullenbak.

26-02-2015 22:09

BOVENKARSPEL - Een drukbezochte plechtigheid was het niet in de bomentuin aan de Spoorsingel, wel een noodzakelijke volgens voorzitster Esther Huygen van de Stichting Veteranenziekte.

26-02-2015 17:40

WOGNUM - De rechtbank heeft de Belos Group BV in Wognum failliet verklaard. En dit geldt ook voor de drie besloten vennootschappen die hier onder vallen: Belos Klimaattechniek, Euroduct en Belos Productie. Volgens de Kamer van Koophandel stonden er totaal 115 mensen op de loonlijst van de onderneming.

26-02-2015 17:09

HOORN - B en W van Hoorn willen dat in een groter gebied in de binnenstad een verbod komt voor vrachtwagens langer dan 11 meter.

26-02-2015 16:47

ENKHUIZEN - ,,Dat er bij de instanties niet geklaagd wordt over overlast van bezoekers van de coffeeshop in Enkhuizen, wil niet zeggen dat er geen klachten zijn’’, zegt fractievoorzitter Bram van der Pijll van Nieuw Enkhuizen. ,,Mensen zijn bang om hun klachten officieel in te dienen. We horen dat mensen vrezen dat anders hun ramen worden ingegooid.’’

26-02-2015 16:11

DEN HELDER - Zestig wijkverpleegkundigen van de Omring Thuiszorg in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland hebben het diploma ’vakbekwaam indiceren’ behaald. In het nieuwe zorgstelsel nemen zij de taak over van het landelijke Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

26-02-2015 12:56

HOORN - De gemeenteraad van Hoorn is onjuist en onvolledig geïnformeerd toen besloten werd over de gunning van het evenement 400 jaar Kaap Hoorn. Als de raad wel juist geïnformeerd was geweest, was er waarschijnlijk aan andere keuze gemaakt, denkt VOC Hoorn op basis van onderzoek.

26-02-2015 11:42

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een schenking ontvangen van 30.000 euro. Het bedrag komt uit de erfenis van de in 2012 overleden Wijnand Goppel uit Amsterdam, die aan zestien culturele instellingen een legaat nalaat.

26-02-2015 08:02

AVENHORN - Op de A7 richting Hoorn stond donderdagochtend een file van een paar kilometer na een ongeval.

HOORN - Van de growshops die Hoorn ooit had, is weinig meer over. Een van de weinige zaken die gevolgen kan ondervinden van de nieuwe Opiumwet die per 1 maart voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt strafbaar stelt, is ExtraTuin op bedrijventerrein Hoorn80.

25-02-2015 16:13

LUTJEBROEK - De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) heeft het bedrijf Rapido Montage en Handelsonderneming uit Lutjebroek een boete opgelegd van 36.000 euro wegens een reeks van asbestovertredingen. Dat maakte de inspectiedienst woensdag bekend.

25-02-2015 16:10

GELEEN - Geleen, maandagavond 16 februari. Wielrenner Huub Duyn stapt de auto in op weg naar een hotel op Eindhoven Airport. Hij voelt zich uitgelaten. Morgen vertrekt zijn vliegtuig richting Spanje, waar hij net als Alberto Contador en Chris Froome meedoet aan de Ruta del Sol.

25-02-2015 15:57

HOORN - Blokker Holding heeft bevestigd dat de vestiging in winkelcentrum Grote Beer in de Grote Waal gaat sluiten, ’ergens in de zomer’.

HOORN - Hoorn Events is druk op zoek naar bewoners van de Hoornse binnenstad of het havengebied die een aantal malen een groepje Amerikaanse cruisegasten voor een uurtje willen ontvangen.

26-02-2015 22:19

HOORN - Twee bestelbusjes zijn donderdagavond total loss geraakt nadat ze met elkaar in botsing kwamen op een kruising in Hoorn. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond.

26-02-2015 22:02

NIBBIXWOUD - Voor de handbalsters van Westfriesland SEW zijn cruciale weken aangebroken. Zaterdag start de nacompetitie en anders dan in andere jaren strijdt de ploeg hierin niet om het kampioenschap, maar om behoud van het lidmaatschap van de eredivisie.

26-02-2015 17:23

ZAANSTAD - Minister Schultz van Haegen heeft 300 miljoen gereserveerd voor de verbetering van het (spoor) wegennet in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn.

26-02-2015 16:03

HOORN - De gemeente moet optreden tegen het illegaal ophalen van oud papier in de Hoornse wijken. Dat vindt de Fractie Tonnaer.

26-02-2015 14:01

HOOGKARSPEL - Op ijsbaan De Westfries in Hoorn wordt zaterdag en zondag het NK Sprint voor junioren en  het NK Afstanden 3 en 5 kilometer voor junioren gehouden. Vanuit de Hoornse ijsbaan doen hier aan mee: Josien van der Wal, Dominique de Boer, Monica Tuijp, Jason Steman, Jurian de Graaff, Joep Kalverdijk, Simone Warmerdam, Lois Koster, Danielle Ootes, Beau Wagemaker, Jeffrey Kors, Ruben Kieftenburg en Ruud Slagter.

26-02-2015 13:52

AMSTERDAM - De marathonschaatsers verdelen zaterdagavond op de Jaap Edenbaan in Amsterdam de prijzen. Na een loodzwaar seizoen wordt hier de finale van de KPN Marathon Cup verreden. Voor Mariska Huisman zijn het haar allerlaatste rondjes als actief schaatsster.

25-02-2015 17:15

WERVERSHOOF - Zet de tissuedozen maar vast op tafel in De Schoof in Wervershoof, want tranen zullen er vloeien bij de presentatie van de nieuwe single van The Cats Aglow op zaterdag 7 maart.

25-02-2015 17:08

ENKHUIZEN - Met de keuze voor kunstgrasvelden wordt een eerste, belangrijke stap gezet in de richting van een sportpark 2.0 in Enkhuizen. Over pakweg vijftien jaar zou het complex Immerhorn er wel eens heel anders bij kunnen liggen dan nu het geval is.

25-02-2015 17:03

ENKHUIZEN - ,,De halte te vroeg passeren is een doodzonde, dan wordt er op je geschoten!’’ Voormalig rijinstructeur Nico van der Meer zegt het met een lach tegen de aspirant-chauffeurs van de nieuwe buurtbus 438. Maar er is wel degelijk een ernstige ondertoon. Het vervoeren van mensen is een serieuze zaak, die niet lichtzinnig moet worden opgevat.

HOORN - In de Hoornse wijk Grote Waal waarschuwen bezitters van honden en katten elkaar voor giftige pillen die rondgestrooid zouden worden. Het is niet bevestigd, evenmin dat er al een dier is overleden na het eten van zo’n pil.

25-02-2015 15:00

HOORN - Bestuurders van plattelandsgemeenten in West-Friesland en in Zeevang maken ruzie met het Hoogheemraadschap. Inzet is dat de gemeenten volgens afspraak zelf het beheer van de wegen in de bebouwde kom zouden overnemen. Maar echt haast maken ze bepaald niet, aldus een getergde Hoogheemraad Kees Stam.

25-02-2015 14:29

HOORN - Reddingstation Hoorn is vanaf 1 maart operationeel. Dan is het officieel de organisatie die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gealarmeerd wordt door de Nederlandse Kustwacht en de alarmcentrale als er mensen/boten in nood zijn op het Markermeer.

24-02-2015 20:00

OBDAM - De provincie wil ten onrechte de jacht in stiltegebieden verbieden, stellen natuurliefhebbers. De Agrarische Natuurvereniging en veel veehouders en tuinders stellen dat de wildeschade juist door dit verbod nog veel groter zal worden. Want wie beschermt dan de weidevogels tegen de vos?

ALKMAAR - De 40-jarige Bovenkarspeler J.H. die nog vast zit voor de moord op de Andijkse transgender Michelle Koek, zou haar niet hebben vermoord. Dat beweert althans de andere verdachte, de 30-jarige M.S. uit Roosendaal. Zo bleek dinsdag in de rechtbank van Alkmaar.


Stelling

Inspraak slecht voor UvA

Het Maagdenhuis, het bestuurlijke bolwerk van de Universiteit van Amsterdam, wordt bezet door een groep actievoerders, die zich De Nieuwe Universiteit (DNU) noemen. De DNU wil meer democratie. Het lijkt een herhaling van de beroemde Maagdenhuisbezetting van 1969 met, een jaar later, de invoering van de Wet Universitaire Bestuurshervorming waarin inspraak werd vastgelegd. In de praktijk leidde dit tot een stroperige besluitvorming. Studenten moeten studeren, docenten lesgeven en het College van Bestuur moet besturen.

Stelling
Stelling

Vogels die overlast geven afschieten

Spreeuwen die overlast veroorzaken, ganzen die de groenten in de polders wegvreten, aalscholvers die de laatste paling uit de sloten vangen. Natuurbescherming heeft zijn grenzen. Het is hoog tijd dat vogels die in groten getale te veel overlast en schade veroorzaken, worden afgeschoten.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!