*

Noordhollands Dagblad - Hoorn - Enkhuizen
 
25-10-2014 13:21

HOORN - Bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto's op de Willemsweg in Hoorn zijn zaterdag aan het begin van de middag meerdere mensen gewond geraakt.

25-10-2014 11:00

WESTWOUD - De bluesband ’Barrelhouse” bestaat veertig jaar en viert dat onder andere zondagmiddag vanaf 16 uur met een concert in muziekcafé De Schalm in Westwoud.

25-10-2014 10:25

DEN HELDER - Met ‘vers uit de regio’ is het Westfriesgasthuis nu de grootste opdrachtgever van Atlantis Handelshuis te Den Helder. Met dit nieuwe project voor gezond ziekenhuisvoedsel zet de jonge Noord-Hollandse groothandel voor ‘eerlijke waar’ een grote stap. De volgende sprong van het bedrijf komt eraan. Met ''s werelds eerste' niet-giftige ruitensproeiervloeistof. En met eveneens schone cv-vloeistof.

24-10-2014 21:00

SPIERDIJK - Onder het motto ‘samen sterk voor sport en kerk’ vindt zaterdagavond de allereerste Veiling van Spierdijk plaats.

24-10-2014 19:27

BOVENKARSPEL - Vorige week opgeknapt, nu alweer licht beklad. Toch heeft Raymond Scholtens goede hoop dat de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Nassaupark er nu wel een tijdje knap bij zal liggen. Nu alleen de bestrating nog. 

24-10-2014 18:27

ANDIJK - Bij een verkeersongeval op de Veilingweg ter hoogte van de Elsenburg is vrijdagmiddag een aanrijding ontstaan tussen een BMW en een Volkswagen.

24-10-2014 17:00

AMSTERDAM - Giel Nijpels is vrijdag in Amsterdam benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde in het VUmc ter gelegenheid van zijn pensionering als bijzonder hoogleraar. Burgemeester Frank Streng kwam hem de onderscheiding uitreiken, want Nijpels woont in Zwaagdijk-West. 

24-10-2014 16:57

HOORN - Wegens het neerslaan en schoppen van een cafébezoeker zijn vrijdag bij de rechtbank in Alkmaar tegen Edwin Z. (24) en Sandro B. (25) uit Hoorn celstraffen van vier en zes maanden – waarvan twee maanden voorwaardelijk – geëist. Bovendien moeten Z. en B. zich gedurende de proeftijd van drie jaar laten behandelen voor hun psychische problemen.    

24-10-2014 16:50

ENKHUIZEN - De Nederlandse Spoorwegen laten sinds 1 september op zondag, woensdag en donderdag een nachtelijke bus rijden tussen Amsterdam Centraal en Enkhuizen, die op alle stations stopt. De bus vertrekt om 1.09 uur uit Amsterdam.

EDAM - Financiën toekomstige fusiepartners Edam-Volendam en Zeevang op orde

24-10-2014 15:19

OOSTERLEEK - Zoals zoveel goede invallen werd de Folkclub Oosterleek ooit aan de bar geboren. Zondagmiddag is het dertig jaar geleden dat de eerste Ierse folkmuziek in herbergh ’t IJsselmeer klonk, en vanaf dat moment is het een bijna vast onderdeel van het seizoen.

24-10-2014 13:26

HOORN - Voor de Sinterklaas-tentoonstelling ’Pakhuis van Sinterklaas’ zoekt het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn de ’mooiste Piet van het land’. Wie een foto van zijn of haar ’mooiste Piet’ op de expositie wil terugzien, kan deze insturen via de speciale Mooiste Piet Facebook-pagina van het museum. 

24-10-2014 12:37

ENKHUIZEN - Het bezwaarschrift dat een aantal omwonenden van het gezondheidscentrum aan de Molenweg in Enkhuizen heeft ingediend tegen de avondopenstelling van dit centrum, is door burgemeester en wethouders ongegrond verklaard.

ENKHUIZEN - Bram van der Pijll moet van de gemeente Enkhuizen stoppen met zijn bootdemontagebedrijf Bootdump Nederland BV op de Krabbersplaat. Volgens de gemeente bestaat er geen zicht op legalisatie van de planologisch strijdige situatie van het bedrijf en de afgifte van de benodigde milieuvergunning. ,,Mijn bedrijf is uniek in Nederland. Er bestaan nog geen regels voor’’, zegt eigenaar Van der Pijll. ,,De gemeente durft mijn bedrijf niet onder een bestaande milieuklasse te scharen waardoor dit wel kan.’’

25-10-2014 12:00

HOORN - Blokker Holding heeft zaterdagmorgen de Monumentenprijs van Oud Hoorn gekregen voor de restauratie van het pand aan het Breed waar de grondleggers van Blokker in 1896 hun eerste winkel openden.

25-10-2014 10:42

ZWAAGDIJK-OOST - Een fietser is zaterdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost.

25-10-2014 07:00

HOORN - In winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn is een strategisch steekspel gaande, dat vooral als doel heeft de komst van een derde supermarkt tegen te houden. Jumbo wil zich in de passage vestigen, maar daar steken Deen en Lidl een stokje voor.

24-10-2014 18:22

ENKHUIZEN - Een meisje dat met medische klachten bij de huisartsenpost aanklopte, is vrijdagmiddag in allerijl met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht.

24-10-2014 17:28

ANDIJK - Het is even een emotioneel moment. Als Carla Basjes haar dorpsgenoot Richard Haasnoot voor het eerst weer ziet, slaat ze een arm om zijn schouder. ,,Je ziet er een stuk beter uit dan de vorige keer’’, zegt ze.

24-10-2014 17:03

HOORN - ’Help! Ik sta in de fik! Haal me hieruit!’ Grote paniek donderdagavond op een operatiekamer in het Westfriesgasthuis. Gelukkig kwam het geluid slechts uit de mond van een neppatiënt die goed in haar rol zat. Ruim honderd medisch specialisten en andere personeelsleden van de OK-afdeling werden onderworpen aan een grootschalige, volgens het ziekenhuis zeldzame brandoefening.

24-10-2014 16:03

ANDIJK - De polderkruisingen van de Gedeputeerde Laanweg bij Andijk waar regelmatig auto’s na een voorrangsfout op elkaar knallen, worden voorlopig niet beter beveiligd. Het Hoogheemraadschap, eigenaar van de wegen, vindt rotondes te kostbaar.

24-10-2014 15:35

HOORN - ’Laat de regio meebetalen aan het stadsstrand in Hoorn’, luidde onze vorige stelling. Daarmee was 32 procent het eens en 68 procent niet. ,,Het Witte Badhuis is ook met geld uit West-Friesland gebouwd en na een paar jaar gesloten en gesloopt.’’

24-10-2014 15:34

ANDIJK - De 39-jarige man die dinsdag is opgepakt in het onderzoek naar de moord op Michelle Koek (49) uit Andijk moet nog 2 weken langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag beslist, zo liet het Openbaar Ministerie vrijdag weten. De politie verdenkt de verdachte uit Bovenkarspel van betrokkenheid bij haar dood.

HOORN - De Halve Maen, de replica van het VOC-jacht waarmee Henry Hudson in 1609 het gebied rond het huidige New York verkende, is het onderwerp voor de nieuwe West-Friese stelling.

24-10-2014 09:32

LIMMEN - In 'Vluchtcode Vlinder' verhaalt voormalig NOS-correspondent Margriet Brandsma van de vlucht, arrestatie en gevangenschap van Michael Ogertschnig en zijn 'Freikauf' door West-Duitsland. De persoonlijke geschiedenis van een Oost-Duitser die de liefde verkoos boven zijn vaderland.

24-10-2014 07:30

WARDER - De provincie hoopt dat komende zomer al kan worden begonnen met het maaien van waterplanten in het Markermeer. Vooropgesteld dat de gemeenten en andere instanties ook actief meedoen, aldus gedeputeerde Joke Geldhof.

23-10-2014 21:13

ALKMAAR - Een voorstelling vol symboliek, expressie, beweging en verwijzingen naar 'anders zijn': 'Indianenverhalen' van Andersom. De Alkmaarse theatergroep speelt dit stuk meerdere maken tijdens de G-niale Kunstweek, zowel in Alkmaar als in Den Helder.

DEN HELDER - Een kind dat een gehandicapte ziet, zegt al snel: 'moet ik daarmee spelen?'  ,,Terwijl datzelfde kind, als ze samen iets leuks doen of samen iets maken, die beperking vergeet. Dat kwartje moet alleen even vallen.'' En dat is precies wat gebeurt tijdens de G-niale Kunstweek van 27 tot en met 31 oktober in Den Helder, zegt projectleider Jeanet Heinen van MEE Noordwest-Holland.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Stelling

Geef plan Halve Maen kans

Vaart met VOC-replica De Halve Maen het spreekwoordelijke geldschip de Hoornse haven binnen? Of wordt het toch een schip van bijleg? Dat is nog maar de vraag. Het is verstandiger met een oordeel te wachten tot het beloofde exploitatieplan bekend is. Onze stelling luidt: breng de Halve Maen niet voortijdig tot zinken!

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!