*

Noordhollands Dagblad - Hoorn - Enkhuizen
 
22-10-2014 20:59

ENKHUIZEN - Een brommerrijder is woensdag aan het eind van de middag gewond geraakt bij een aanrijding op de Lindenlaan in Enkhuizen.

22-10-2014 19:00

HOORN - De gemeente Hoorn stopt nog dit jaar met het gebruik van het middel Roundup tegen onkruid. Vanaf eind 2015 mag het middel sowieso niet meer worden gebruikt, maar daar wacht Hoorn niet op.

22-10-2014 16:49

LUTJEBROEK - Zo druk als tijdens hun Stones-tribute van twee jaar geleden wordt het waarschijnlijk niet, maar Theo Reus, Garm Kok en de broers Menno en Fer Lakenman verwachten zaterdag 25 oktober niettemin een gezellige menigte tijdens hun Nederrockavond in café De Paus.

22-10-2014 16:42

ENKHUIZEN - Burgemeester Jan Baas van Enkhuizen denkt niet dat de aanpak van hennepteelt op korte termijn zal veranderen door de uitspraak van een Groningse rechtbank. Hierbij werden deze week twee hennepkwekers wel veroordeeld, maar zij kregen geen straf opgelegd. ,,Een opmerkelijke uitspraak’’, aldus Baas, een van de trekkers van de hennepaanpak in Noord-Holland.

22-10-2014 16:37

ZWAAGDIJK-WEST - Maaike Ouwehand van de Sint Lidwinaschool in Zwaagdijk-West heeft goede hoop dat de wekelijkse busrit naar de gymles in Wognum behouden blijft.

22-10-2014 16:07

BERKHOUT - In de Berkhouter kerk aan de Kerkebuurt houden Monuta Feld en Uitvaartverzorging Smit donderdagavond de herinneringsbijeenkomst ’Vergeet mij niet’.

22-10-2014 15:02

De asbakken gaan niet per direct van de bar in café Swaf in Hoorn. Uitbater Nico Danenberg is al jaren betrokken bij de juridische strijd tegen het rookverbod in kleine cafés en hij legt zich niet neer bij de oekaze van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid.

22-10-2014 14:43

KWADIJK - De trein van Hoorn naar Purmerend is woensdagmiddag bij Kwadijk stil gezet omdat er brand was in een schakelkast voorin de trein.

14:20 
22-10-2014 12:59

KWADIJK - In een trein is woensdagmiddag ter hoogte van Kwadijk brand uitgebroken. Tussen Zaandam en Hoorn rijden daarom geen treinen.

HOORN - Het optreden van de legendarische sixtiesband The Pretty Things in het Hoornse Manifesto gaat zondag niet door. Zanger Phil May is dinsdag met een chronische longaandoening opgenomen in het Charing Cross hospitaal in Londen.

21-10-2014 21:10

HOORN - Vanaf december gaan in Hoorn de cafés om 4 uur dicht. Een café binnengaan kan tot 2 uur. Dat heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond besloten.

21-10-2014 17:26

MEDEMBLIK - De Randwijk, de straten tegenover De Dijk in Medemblik was altijd een saai buurtje. Woningen uit de jaren ’60 met grauw uitgeslagen baksteen, die ooit mooi geel was. De meeste woningen in de Bottelierstraat, Schuitevoerderslaan, Constabelstraat en Flevosingel hebben compleet nieuw jasje gekregen. Aannemer Stabo neemt nu voor de Woonschakel de laatste blokken huizen onder handen.

21-10-2014 17:09

ZWAAG - Geen remspoor te bekennen op het wegdek. Toch is het niet moeilijk om te zien welke route de auto aflegde. Over de bosjes, dwars door het hek van Veldhuis Zonwering en dan vol tegen de gevel van uitvaartwinkel Yarden&Ettema. Glas en auto-onderdelen liggen op een hoopje voor de zaak aan De Factorij, die pas een week open was.

MEDEMBLIK - Afgelopen zaterdag ging het nieuwe seizoen van start voor de marathonschaatsers. Voor Sjaak Schipper begon dit met een domper. Op de Amsterdamse Jaap Edenbaan werd de 24-jarige Medemblikker door zijn ploeg Schaatsteam Bouw & Techniek opgesteld in de eerste divisie. ,,Zeker in de eerste twee wedstrijden wil je gewoon starten. Kijken waar je staat.''

22-10-2014 20:10

ANDIJK - Een voorrangsfout heeft woensdagavond op de kruising van de Gedeputeerde Laanweg met de Gerrit de Vriesweg een flinke aanrijding veroorzaakt.

22-10-2014 17:00

HOORN - De inwoners van Hoorn kunnen - als ze dat willen - meer betrokken raken bij het groenbeheer in hun wijk. In de Kersenboogerd is een proef gedaan met een zogeheten burgerschouw. Die kan worden uitgebreid naar andere wijken.

22-10-2014 16:43

WERVERSHOOF - Naakt zwemmen in een zwembad. Het kan binnenkort in zwembad De Zeehoek in Wervershoof. Op 2 november begint een proef van de Stichting Naturistisch Zwemmen West-Friesland. Acht zondagen kunnen naturisten er baantjes trekken of in hun blootje van de glijbaan.

22-10-2014 16:05

DE GOORN - Het bestuur staat er, maar er zijn niet genoeg chauffeurs. De Buurtbus in Koggenland komt moeizaam van de grond.

22-10-2014 16:00

VOLENDAM - Bij Kras/Volendam is handbal de komende tijd niet de enige sport waarover op bestuurlijk niveau gesproken wordt. Over exact zestien maanden vinden in sporthal Opperdam namelijk de wereldkampioenschappen indoor touwtrekken plaats. De handbalclub gaat op marketing- en organisatorisch gebied een prominente rol vervullen. Afgelopen week werd de samenwerking tussen de vereniging en de Nederlandse touwtrekbond officieel beklonken.

22-10-2014 15:37

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft nu al de 250.000e bezoeker van dit jaar verwelkomd. Dit is het gezin Mol uit het Brabantse Veghel dat woensdagmorgen bij aankomst in het museum door directeur Stephan Warnik werd overladen met cadeautjes.

22-10-2014 10:48

BEETS - Ze hieven het glas, iemand zei ’op Rolf’ en meteen knetterde de bliksem. ,,Dat is hem. Rolf doet mee

22-10-2014 09:34

GROOTEBROEK - Grafisch adviesbedrijf Grafiplan maakt na het faillissement een doorstart in een nieuwe samenwerking met drukkerij Puurdrukken, dat onderdeel is van Rosier Communicatie. Ze vestigen zich eind dit jaar met zusterbedrijf Mediamags in het pand van Rosier in Grootebroek. 

22-10-2014 09:28

ENKHUIZEN - Er is niets wat ze liever doet. Hobbykok Annemiek van Zon uit Abbekerk kookt graag voor anderen. Voor gasten thuis of elders, altijd via haar ’pop-up’ restaurant voor één dag, met de toepasselijke naam Pluk de Dag. Op 15 november doet ze het voor het goede doel: voor MakeAWish kookt ze een West-Fries liefdadigheidsdiner voor maar liefst vijftig gasten: dit keer in Zalmrokerij Smoking in Enkhuizen.

ENKHUIZEN - Het was geen 42.195 meter maar het stukje hardlopen door Enkhuizen geeft schrijver Abdelkader Benali toch een mooi beeld van de stad. De acht ’meelopers’ zijn leerkrachten van de RSG Enkhuizen die Benali’s boek ’Marathonloper’ hebben gelezen. En een sportieve inslag hebben.

21-10-2014 16:29

ANDIJK - De politie heeft dinsdag een tweede arrestatie verricht in het onderzoek naar de moord op Michelle Koek (49) uit Andijk. De politie verdenkt een 39-jarige man uit Bovenkarspel van betrokkenheid bij haar dood, meldt het Openbaar Ministerie.

21-10-2014 16:17

HOORN - Op de A7 bij Hoorn heeft dinsdagmiddag een ongeval met een telekraan plaatsgevonden.

21-10-2014 15:47

HOORN - Een ruzie waarbij een man de fiets van een 16-jarige Hoornaar tegen een geparkeerde auto gooide heeft geleid tot schade aan fiets en auto. De moeder van de jongen gaat woensdag aangifte doen van vernieling en poging tot mishandeling. Ze zoekt getuigen van het voorval, dat zich maandagmiddag tussen 15.15 en 15.30 uur afspeelde bij zwembad De Waterhoorn.

ENKHUIZEN - Voor gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) is het al duidelijk: buslijn 138 tussen Enkhuizen en Wervershoof gaat stoppen. De lijn kost twee ton meer dan een buurtbus, en dat verschil is te groot om van de belastingbetaler te vragen. ,,De kosten van de chauffeurs die in de WW komen, moeten we ook met zijn allen betalen’’, stelt factievoorzitter Margreet Keesman van de SP in Enkhuizen vast. De SP legt zich nog niet neer bij het besluit.


Stelling

Verbod boek Ros aantasting persvrijheid

Het boek met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen. Dat heeft de rechter bepaald in kort geding. Het geding was aangespannen door het Openbaar Ministerie (OM) dat het zeer kwalijk noemde als de verklaringen integraal op straat zouden komen te liggen. De verhoren zijn door goed journalistiek handwerk boven tafel gekomen. Zou justitie ook een verbod geëist hebben wanneer het hier ging om notulen van KLM over het vertrek van Eurlings? Het is vooral kwalijk dat justitie hier de persvrijheid aantast. De stelling luidt: Verbod boek Ros is aantasting persvrijheid.

Stelling
Stelling

Laat regio meebetalen aan strand in Hoorn

Het stadsstrand bij de Grote Waal in Hoorn zal naar verwachting per jaar 150.000 mensen trekken. Ook van elders. Laat dus de regio meebetalen aan het Hoornse strand!

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!