Schouwenaar Havenman van 2016

Foto George Stoekenbroek
Willem Schouwenaar ontvangt de prijs van Edwin Stolk van de HSV.

DEN HELDER - De nieuwe havenman van het jaar is Willem Schouwenaar van Den Helder Support Service.

Oprichter en directeur van Den Helder Support Service

Donderdag werd Schouwenaar uitgeroepen tot Havenman 2016 op een drukbezochte bijeenkomst van de Helderse Scheepvaart Vereniging in het maritiem college van het ROC.

Willem Schouwenaar werd in 2013 al eens uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar door de Helderse Ondernemers Vereniging. Met DHHS timmert Schouwenaar al twee decennia aan de weg in het Helderse havengebied.

Overgave

Voorzitter Edwin Stolk van de HSV vertolkte het als volgt: ,,Dit jaar is de keuze gevallen op een ondernemer die zich vol overgave inzet voor zijn eigen bedrijf en voor het promoten van Den Helder als internationale havenstad. Dat promoten doet Willem Schouwenaar op alle fronten. Zo regelde hij in 2013 de logistiek van de Tall Ships tijdens Sail. Voor de komende Sail doet hij dat wederom.”

Twintig jaar geleden begon Schouwenaar als Ship Supplier aan het Nieuwe Diep. Na vijf jaar kwam er een compagnon bij en nu zijn er vijftien mensen werkzaam bij DHHS dat in de woorden van Stolk ’groot geworden is door klein te blijven’. Het bedrijf verhuurt onder meer helikopters en schepen, doet aan bodemonderzoek voor olie- en gasboringen, bevoorrading en werkt samen met andere bedrijven in Offshore Project Support hetgeen een ’one-stop-shop’ is voor logistiek in de havens.

Het was donderdag voor het vierde jaar dat de HSV een havenbijeenkomst met de verkiezing van de havenman of -vrouw hield. Namens het bestuur brak Edwin Stolk een lans voor het behoud van optimisme in het bedrijfsleven: ,,Het is geen gemakkelijke tijd voor de sector, maar gelukkig kunnen we in Den Helder een ander verhaal vertellen. Veel ondernemers proberen nieuwe activiteiten in hun bedrijfsvoering te integreren. Er zijn innovaties en er is new business. Ook het onderwijs draagt een steentje bij. Goed voorbeeld is Tech@Connect dat maandag door gedeputeerde Bond en wethouder Krijns in gang is gezet”, vindt de HSV-voorman.

Netwerken

Zoals ieder jaar ontwikkelde de havenbijeenkomst zich na het bekendmaken van de Havenman van het jaar tot een ideaal platform om te netwerken. Er zijn dit jaar veel nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. Den Helder wordt voortaan gepositioneerd als North Sea Energy Gateway. Port of Den Helder krijgt meer financiële armslag en heeft een routekaart uitgezet. Nu het economisch tij tegenzit, moet er hard aan getrokken worden. Dat besef is er.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder