Jeugd Helderse voetbalclub HCSC mijdt kunstgrasvelden

DEN HELDER - Een deel van de jeugdwedstrijden van de Helderse voetbalclub HCSC worden niet meer op kunstgrasvelden gespeeld. Hier heeft het bestuur van de vereniging toe beslist.

Door Carina Gutker - 1-12-2016, 15:39 (Update 1-12-2016, 15:39)

,,Na het laatste nieuws over de rubberen korrels op het kunstgrasveld die gevaarlijk zouden zijn, hebben we hiertoe besloten’’, stelt algemeen directeur Willem Burggraaff. Vooralsnog worden enkel wedstrijden van de jongste voetballers, spelers van de JO13- D tot en met de JO9- F pupillen, verplaatst naar het natuurgrasveld. Deze beslissing heeft het bestuur in overleg met jeugdleiders en diverse leden genomen.

De andere teams van HCSC blijven wel gebruikmaken van het kunstgrasveld. ,,Als leiders en trainers van de A, B en C junioren de wedstrijden voortaan ook op natuurgras willen spelen, zal al het mogelijke worden gedaan om dat te realiseren. De trainingen gaan wel door op het kunstgrasveld, omdat er geen alternatief is. Als ouders of spelers beslissen om niet te trainen of te spelen op het kunstgrasveld wordt dit uiteraard gerespecteerd. En we hopen van harte dat er gauw meer duidelijkheid is.’’Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder