Video: Wethouder ruziet met gordijntje

 
Bekijk Fotoserie

DEN HELDER - Fort Dirksz Admiraal krijgt in de nabije toekomst een toeristisch informatiecentrum over alle historische plekken in Den Helder, mét koffieplek.

Door Bo-Anne van Egmond - 29-11-2016, 18:59 (Update 30-11-2016, 22:54)

Dat is een van de ideeën die gisteren gelanceerd werd tijdens een bijeenkomst op het fort. Het is de bedoeling dat het centraal liggende Dirksz Admiraal meer smoel krijgt.

Daarom onthulde wethouder Pieter Kos ook het nieuwe naambord voor het fort, beschilderd door Wiebe Kingma. Dat ging niet helemaal zonder problemen: het touwtje liet los en ook kon Kos niet zomaar bij het gordijntje komen.

Dit zorgde voor veel hilariteit bij het toegestroomde publiek. Uiteindelijk kreeg hij het toch te pakken en kon hij het bord tonen.

Het toeristische punt moet komen in de huidige jeugdbunker. Voorzitter Ron van Wamel van Dirksz Admiraal: ,,De doelstelling van de jeugdbunker wordt niet gehaald. Per 1 januari is de bunker weer leeg. Het toeristische punt wordt gerund door vrijwilligers.’’

Directeur André Koning van beheerder stichting Stelling Den Helder ziet het fort in Tuindorp in de toekomst als een soort park: ,,Met een theater, tribune en bijvoorbeeld gezond voedsel. Het kan ook een aansluitpunt zijn in de route voor onze Helderse vletten, die vertrekken vanaf Fort Westoever.’’ Er moeten ook kanonnen op het fort komen te staan.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder