Geld verdienen met zwerfafval opruimen in Den Helder

DEN HELDER - Vierhonderd brugklassers van Scholen aan Zee gaan geld verdienen voor hun school en voor hun klas door tot het einde van het schooljaar zwerfafval te verzamelen.

Door Ronald den Boer - 19-10-2016, 15:47 (Update 19-10-2016, 15:48)

Ook acht cliënten van Esdégé Reigersdaal zullen bij de actie worden betrokken.

De bedoeling is dat tijdens het project, waarvoor 11 november de aftrap is in de Helderse Vallei, de leerlingen hun schoolomgeving vrij houden van zwerfafval als plastic pet-flesjes, blikjes en drankkartons. Voor elke locatie (Juniorcollege, Lyceum aan Zee, Mavo aan Zee) is een startpremie van vijftienhonderd euro beschikbaar voor les- en opruimmateriaal. Daarnaast krijgt de school per opgehaalde zak zwerfafval een halve euro, met een maximum van 250 euro per locatie. De klas die in een trimester het meeste zwerfafval inzamelt en waarvan de schoolomgeving het schoonst is krijgt de totale opbrengst van de desbetreffende schoollocatie (dus de maximaal 250 euro). De klas mag dit in overleg met haar mentor besteden.

De cliënten van Esdégé Reigersdaal zullen samen met de scholieren op pad gaan om zwerfvuil op te ruimen in de Donkere Duinen en Mariëndal. Eerstgenoemden gaan bovendien met een vlet door de Helderse grachten, om daar hetzelfde te doen.

Volgens wethouder Jacqueline van Dongen wordt met het project het milieubewustzijn van middelbare scholieren versterkt.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder