Meisjesscoutinggroep Inka in Den Helder na 95 jaar ter ziele

archieffoto
Deze Inka-leden moeten hun heil elders zoeken.

DEN HELDER - Na 95 jaar gaat Scoutinggroep Inka ter ziele. De groep heeft steeds meer moeite om alleen meisjes te werven en bovendien lid te houden als ze ouder worden.

Door Bo-Anne van Egmond - 18-10-2016, 20:03 (Update 19-10-2016, 9:58)
Padvindsters houden afscheidsfeest in november

,,Hierdoor is er bijna geen aanwas en doorgroei meer naar andere speltakken, maar ook niet naar leiding en bestuur toe. Na een lang beraad hebben wij daarom besloten dat 95 jaar een mooie tijd is geweest om naar een mooie geschiedenis terug te kunnen kijken. We zijn erg trots dat we als unieke meisjesgroep deze mijlpaal hebben gehaald’’, aldus het bestuur van Inka.

De meisjespadvinstersgroep werd op 20 december 1920 geopend door Redeke Hoek. Het eerste clubhuis was een plaggenhut in de Helderse duinen. De groep is uitgegroeid tot meisjesscoutinggroep voor zowel land- als waterpadvinsters. Na de locatie in de duinen kwam er een onderkomen in de Korvetstraat/IJsselmeerstraat en later volgde het clubhuis Guldemond in De Schooten.

Het afgelopen jaar waren er nog maar 25 leden. Wel werd er een nieuwe aanlegsteiger geopend, waardoor de Inka’s hoopten op een nieuwe impuls.

Er komt nog een afsluitend eindfeest met oud-Inka’s op zaterdag 19 november van half acht tot middernacht. Het bestuur wil met oud-leden herinneringen ophalen, al dan niet aan de hand van oude foto’s, en oude bekenden nog een keer ontmoeten in het clubhuis aan de C. G. Geusstraat.

Opgeven voor het eindfeest kan via penningm.inka@gmail.com" title="" target="_blank">penningm.penningm.inka@gmail.com" title="" target="_blank">inka@gmail.com, o.v.v. naam en datum lidmaatschap. Foto’s delen kan waterwerkinka@gmail.com" title="" target="_blank">waterwerkinka@waterwerkinka@gmail.com" title="" target="_blank">gmail.com.

Zie ook: www.scoutinginka.nlReageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder