Woning gesloten in Den Helder na vondst hennep

DEN HELDER - Een woning in het centrum van Den Helder is donderdag voor drie maanden gesloten. Burgemeester Koen Schuiling heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de vondst van een hennepkwekerij.

Door Bo-Anne van Egmond - 23-9-2016, 10:13 (Update 23-9-2016, 10:13)

In de woning is op 18 augustus 2016 een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Bij de afweging om het pand te sluiten, weegt zwaar dat drugshandel voor de mensen in de omgeving van de woning gevaarlijk kan zijn en overlastgevend is. Aan de eigenaar en tevens bewoner van de woning is meegedeeld dat de burgemeester de woning sluit voor de duur van drie maanden.

Op grond van artikel 13b Opiumwet is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen en daarbij behorende erven een handelshoeveelheid drugs aanwezig is. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder