Werkstraf en boete voor dronken scooterrijder uit Den Helder

DEN HELDER - De rechtbank in Alkmaar heeft scooterrijder Alex K. (32) uit Den Helder wegens rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, drie maanden rijontzegging en een boete van tweehonderd euro.

Door Ron Ranzijn - 22-9-2016, 14:05 (Update 22-9-2016, 14:09)

K. ging op 16 oktober met zijn vriendin achterop onderuit op zijn scooter. De vrouw liep een zware kniekneuzing en beschadigde kniebanden op. Hij had ruim driemaal teveel alcohol op. Naar eigen zeggen zes halve liters bier en twee bacardi. Zijn opvatting dat de alcohol geen invloed had op zijn rijgedrag, noemde de rechtbank zorgelijk.

Anders dan de officier van justitie achtten de rechters niet bewezen dat de val van K. was te wijten aan gevaarlijk rijgedrag. Uit de verklaring van zijn vriendin – die op dat moment nog kwaad op hem was – bleek dat K. niet hard had gereden. Het wegdek was nat en de scooter was op een witte streep weggegleden.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder