Open verkoop Rondo Musica Den Helder start met 100 kaartjes

Pr-foto Jochem Jurgens
B-Movie Orchestra.

DEN HELDER - De belangstelling voor Rondo Musica is groot. In de besloten voorverkoop is al driekwart van de kaarten gereserveerd, donderdag 22 september start de open verkoop met nog slechts honderd entreebewijzen voor het muzikale evenement op zondagmiddag 2 oktober.

Door Petra Bies - 22-9-2016, 11:33 (Update 22-9-2016, 11:33)

Het muzikale rondje met optredens op vier locaties is een evenement van de stichting Vrienden van Den Helder. Het is het najaarszusje van het andere rondje, Rondje Kleinkunst in het voorjaar; eveneens een evenement van de ’Vrienden’ die het leven in de marinestad wil veraangenamen en ook zorgt voor het Vliegerfeest bij Duinoord en het Grachtenconcert aan de Westgracht.

Leden konden voor Rondo Musica in de voorverkoop voor vijf euro kaarten bestellen, de rest kan dat vanaf vandaag doen en betaalt vijftien euro voor een kaartje.

Tijdens Rondo Musica gaan de vierhonderd deelnemers groepsgewijs vier locaties langs, waar optredens zijn van ongeveer een halfuur. Windkracht 13 aan de Weststraat is het podium voor het muzikale trio De Andersons, dat al eerder optrad op een ’rondje’. Ze laten het publiek proeven aan hun nieuwste theaterprogramma dat draait om verwondering.

In De Kampanje speelt de band Tristan met een jaren zeventig jazzy sound en in dansschool Rik Niks, ook gevestigd op Willemsoord, brengt singer-songwriter Emil Landman een programma vol liedjes die hij schreef tijdens een wereldreis. Op het podium van Cinema Zevenskoop aan het Julianaplein staat B-Movie Orchestra. De vijf bandleden spelen meerdere instrumenten, sturen de beelden van B-films aan en bedienen het licht.

Het publiek heeft steeds een halfuur de tijd om van locatie te wisselen. Na afloop kan er desgewenst in Windkracht 13 genoten worden van een Antilliaans-Surinaams buffet. Dat kost €12,50. Ook alle muzikanten zijn dan aanwezig. Aanmelden kan via www.vriendenvandenhelder.nl Daarop staat ook uitgebreide artiesteninformatie.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder