*

Noordhollands Dagblad - Den Helder e.o.
 
01-02-2015 15:42 Den Helder e.o.

DEN HELDER - Voor de zaterdag na de vechtpartij omgekomen Nieuwedieper is een monumentje opgericht aan de Geulstraat, de plek waar de 36-jarige man een uiteindelijk fataal gebleken verwonding aan het hoofd heeft opgelopen.

01-02-2015 13:03 Den Helder e.o.

DEN HELDER - Bij Strandslag Duinoord is zaterdag een jong zeehondje aangespoeld, de tweede deze week. Het jonge dier was uitgeput en lag te rusten. Vrijwilligers van de Dierenambulance Den Helder hebben de zeehondenpup van het strand opgehaald.

19:28 
31-01-2015 16:58 Den Helder e.o.

DEN HELDER - Een 36-jarige man uit Den Helder die zaterdagochtend zwaar gewond geraakte bij een mishandeling aan de Texelstroomlaan, ter hoogte van het Multifunctioneel Centrum, is zaterdagavond overleden.

31-01-2015 18:12 Den Helder e.o.

TEXEL - Ecomare krijgt per april een nieuwe directeur: Pauline Folkerts uit De Cocksdorp, nu nog directeur van Artex. De medewerkers bij het Texelse kunstencentrum zijn nog niet van de schrik bekomen, maar ze gunnen het haar. Daarvan getuigen het gebak, de bloemen en de kussen die ze krijgt op de ochtend nadat het nieuws bekend is geworden. ,,Ik verlaat een warm nest'', zegt Folkerts.

01-02-2015 00:00 Den Helder e.o.

JULIANADORP - 'Verbijsterd’ is de Vereniging van Eigenaren van bungalowpark De Zandloper over afwijzing van 59 bezwaarschriften tegen lichtmasten van tennisclub Julianadorp. De vereniging vecht het gemeentelijk besluit aan bij de rechtbank

31-01-2015 19:56 Den Helder e.o.

MIAMI - De Texelse windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zaterdag de wereldbekerregatta van Miami op zijn naam geschreven.

31-01-2015 19:23 Den Helder e.o.

DEN HELDER - Het Helders Huis van de Kunsten, Triade, opende haar deuren zaterdag voor de jaarlijkse VIP-dag.


Stelling

Schoolkantines beboeten

Schoolkantines die ongezonde producten verkopen, moeten een boete krijgen. Misschien dat dit wel helpt in de strijd tegen obesitas onder jongeren. Vijf jaar geleden spraken kabinet en Tweede Kamer af dat in 2015 alle schoolkantines gezond moeten zijn. Volgens tv-programma ’De Monitor’ voldoen slechts 105 van 2000 schoollocaties aan de norm van het Voedingscentrum. De Schoolkantine Brigade telt slechts elf controleurs, die niet eens bevoegd zijn om een gezonde kantine af te dwingen. Tijd voor een stok achter de deur.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!