Tweede verdachte gijzeling Heiloo meldt zich na uitzending Opsporing Verzocht

Afbeelding: Avrotros / Opsporing Verzocht

HEILOO - De tweede verdachte van een gijzeling bij een softwarebedrijf in Heiloo heeft zich naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht gemeld. De andere dader zat reeds vast.

De politie meldt dat de man, een 24-jarige Amsterdammer, zich na de uitzending zelf heeft aangegeven in zijn woonplaats. Hij werd in het programma getoond. Met de aanhouding van de tweede verdachte zou de zaak zijn opgelost.

De gijzeling vond plaats aan de Handelsweg op vrijdagmiddag 4 november tussen 17.45 en 18.15 uur naar aanleiding van een zakelijk conflict. Op het moment dat de twee verdachten bij het bedrijf binnenkwamen, waren twee eigenaren aanwezig. Eén van hen was met zijn dochter. Toen ze niet aan de eisen meewerkten, zijn ze met geweld gegijzeld. Daarbij is met een priem gedreigd de dochter de ogen uit te steken. Ook hebben de eigenaren en dochter een vuurwapen tegen hun hoofd gehad.

Uiteindelijk wisten de slachtoffers te vluchten. Een van de eigenaren was zo in paniek dat hij van het dak is gesprongen. Daarbij brak hij zijn pols.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Beelden vrijgegeven van tweede verdachte

    In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond beelden getoond van één van...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder