Parkeerterrein Breelaan Bergen vernieuwd

BERGEN - Het parkeerterrein aan de Breelaan achter Nero wordt in de eerste maanden van volgend jaar opnieuw ingericht. Het terrein wordt beter ingedeeld en de rijroute wordt duidelijker. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk: 34.

Door Van onze verslaggever - 18-10-2016, 17:28 (Update 18-10-2016, 17:28)

De slagboom bij de huidige toegang tot de parkeerplaats heeft straks geen toegevoegde waarde meer en wordt verwijderd. De huidige bestrating wordt hergebruikt. Op de parkeerplaats komt nieuwe led-verlichting. Een aantal particuliere parkeerplaatsen wordt betrokken bij de herinrichting.

Volgens afspraak met de Bewonersvereniging Bergen Centrum en de Stichting Mr. Frits Zeiler worden drie grote bomen geplant, waarschijnlijk kastanjebomen. Ze komen centraal op de parkeerplaats te staan in een nieuw plantsoen. Dit ter compensatie van de paardenkastanjes die moesten wijken voor de herinrichting van de ruimte rondom het Posthuys. De leilinden op de parkeerplaats zijn in slechte staat en moeten worden gekapt; ze zijn niet opgenomen in het plan. De gemeente geeft dinsdag 19 uur in De Beeck een toelichting voor bewoners.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder