CDA stelt vragen over conflict Westfrisiaweg

ALKMAAR - Het CDA-statenlid Hermen de Graaf maakt zich zorgen over het stilleggen van de werkzaamheden aan de Westfrisiaweg. Hij vraagt GS van Noord-Holland actie te ondernemen om te voorkomen dat het werk lang stil ligt.

Door Arie Bergwerff - 23-9-2016, 18:18 (Update 23-9-2016, 18:18)

Eerder deze week meldde deze krant dat aannemer Heijmans onderdelen van het werk aan de weg heeft stilgelegd. De aannemer zegt verkeerde informatie te hebben gekregen over de staat van de grond en moet nu allerlei extra werkzaamheden verrichten. Heijmans en de provincie ruziën nu over wie moet opdraaien voor deze meerkosten.

De zaak ligt nu bij de Raad van Arbitrage voor de bouw, waardoor het maanden kan duren voor het tot een uitspraak komt. De Graaf vraagt zich af wat de provincie kan doen om te voorkomen dat het werk lang stil. De CDA’er snapt dat de provincie niet via de media met de aannemer wenst te discussiëren. Hij wijst GS er wel op dat de gebruikers van de weg het recht hebben om goed om de hoogte te worden gehouden. ,,Op welke termijn komt u met een uitleg?’’, aldus De Graaf. Hij wil ook weten of ’Haarlem’ rekening houdt met eventuele financiële tegenvallers als gevolg van deze twist. Tot slot vraagt hij of het college al iets kan zeggen over lessen die er uit dit conflict getrokken kunnen worden.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling


Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder