Veel schade na kop-staartbotsing op Friesebrug

Foto’s: DNP.NU/Richard van der Veen
Bekijk Fotoserie

ALKMAAR - Twee auto’s zijn vrijdag aan het einde van de ochtend met elkaar in botsing gekomen op de Friesebrug in Alkmaar. Twee personen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, de voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Duitse toeristen stonden met hun auto te wachten voor de verkeerslichten bij de Wageweg toen ze van achteren werden aangereden door een wat ouder echtpaar in een BMW. Hun Nissan Note schoot door de klap de kruising met de Kanaalkade op, maar werd niet door het overige verkeer geraakt.

De bestuurder van de BMW trapte, terwijl hij aan het stuur draaide, in plaats van op de rem op het gaspedaal waardoor de auto met fors tempo een bocht maakte en tegen een paaltje op de vluchtheuvel tot stilstand kwam. Bij die klap brak een voorwiel af terwijl meerdere onderdelen van de BMW door de lucht vlogen en ternauwernood een aantal voetgangers misten.

Beide inzittenden van de BMW zijn met onbekend letsel in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling


Zorgvraag van de week
Nike Ramaker
Huidtherapeute
Centrum Oosterwal
Thema van de week: acne
Lees verder