*

Noordhollands Dagblad - Alkmaar e.o.
 
24-07-2014 16:51

ALKMAAR - Een 36-jarige vrouw uit Alkmaar moet een werkstraf van zestig uur uitvoeren omdat ze vorig jaar maart een aanrijding met een lijnbus veroorzaakte. De bus gleed daarna van een talud. De buschauffeur raakte zwaargewond en ook enkele buspassagiers, de vrouw zelf en haar kind dat achter in de auto zat, liepen letsel op.

24-07-2014 15:15

Onderweg, alledaagse ontmoetingen in de regio. Met vandaag: Renate Loos (42). Ze oogt als een stoere Lara Croft, maar Renate is op pad in de Stad van de Zon met een meervoudig gehandicapte cliënt van Esdégé Reigersdaal. Dat had ze twintig jaar terug niet kunnen denken.

Gerard van Engelen 60 seconden
24-07-2014 06:30

De gebronsde Alkmaarder aan de balie stelt zich voor. Marc, van de Oudegracht. Hij oogt wat verhit in zijn halterhemd. De zonnebril staat van de weeromstuit achterstevoren op zijn hoofd. Hij wil een stukkie in de krant, want hij is klaar met de gemeente. ,,Ze moeten me niet kwaad maken.’’

23-07-2014 18:08

ALKMAAR - Alweer defect. Of beter: nog steeds. De zoveelste aflevering uit de thriller ’De luie Lift’.

23-07-2014 18:03

HEERHUGOWAARD - Nog ver voor de officiële, feestelijke opening, hebben de eerste nieuwsgierige botenbezitters de nieuwe haven van Heerhugowaard bij Broekhorn gevonden.

23-07-2014 17:57

Onderweg, ontmoetingen in de regio, gaat vandaag over Tom Bijpost (25) en zijn nostalgische ijskar. Hij bezoekt er geregeld scholen en zorginstellingen mee, zoals vandaag zorgcentrum De Raetstede in Heerhugowaard. Driehonderd bedankjes per dag, krijgt Tom. ,,En je verdient er ook nog wat mee.Wat wil je nog meer.''

22-07-2014 18:16

EGMOND AAN ZEE - De Geveerde Kikker aan de Boulevard van Egmond aan Zee is niet meer te restaureren. Het karakteristieke pand wordt gesloopt.

22-07-2014 16:03

Onderweg, dagelijkse ontmoetingen over het alledaagse leven. Vandaag met Donovan Tesselaar en Bernadette van Lobberegt (beiden 47). De 'trainingsmaatjes' rennen in de Oosterhout in Alkmaar de heuvel op en af. Ze hebben geen gemakkelijke tijd achter de rug, maar door de sport en door creatief bezig te zijn (muziek en schilderkunst) zijn ze er weer bovenop gekomen.    

22-07-2014 15:05

HEILOO - De politie zoekt getuigen van een inbraak, die gisterochtend vroeg plaatsvond in een supermarkt aan Het Hoekstuk in Heiloo.

ALKMAAR - ,,Kansloos, waste of time''. René Neelissen, de voorzitter van de raad van commissarissen van voetbalclub AZ was dinsdagochtend helder in zijn antwoord op een vraag van kortgedingrechter T. Roëll. De vraag luidde: Heeft het zin dat AZ ertoe veroordeeld wordt toch weer te gaan praten met de gemeente Alkmaar over vestiging van een nieuw trainingscomplex in de Westrand? ,,Alkmaar moet accepteren dat de beslissing gevallen is'', voegde Neelissen er nog aan toe.

21-07-2014 16:45

ALKMAAR - Maandag 8 september gaat de geschiedenisboekjes in als de dag dat een raadslid, namens zijn hondje, zijn broodheer voor de rechter sleepte. Dan dient de zaak Bart van Groen versus Alkmaar. Inzet: afschaffing van de gemeentelijke hondenbelasting.

21-07-2014 12:43

ALKMAAR - De misschien wel beroemdste rockopera aller tijden, Jesus Christ Superstar, staat in het voorjaar van 2015 een week lang in de Alkmaarse Grote Kerk.

12:37 
21-07-2014 10:14

HEERHUGOWAARD - Niemand is gisterochtend gewond geraakt bij een brand in de kringloophal van Rataplan aan de Marconistraat in Heerhugowaard. Personeel en klanten waren op tijd de deur uit. Hoe groot de schade is, staat nog niet vast. Ook is nog onbekend wanneer de winkel weer open gaat.

Arie Bergwerff

Op een hoge plank in de keuken ligt een bonnendoos. Jawel, daar doe ik door schade en schande wijs geworden mijn bonnetjes in. Jaren geleden kocht ik inderhaast een paar voetbalschoenen. Ik paste snel de linkerschoen en kreeg aan de kassa een doos met twee schoenen mee.

24-07-2014 16:51

HEERHUGOWAARD - Geen ingewikkelde indicaties meer, geen papieren rompslomp. Wie in Heerhugowaard huishoudelijke hulp nodig heeft, kan die volgend jaar gewoon krijgen ook al wordt alles anders in de sociale voorzieningen. Huishoudhulp wordt een algemene voorziening als de buurtbus Hugohopper, de boodschappendienst of de maaltijdservice.

24-07-2014 14:14

TUITJENHORN - Vraag aan Joruan (bijna 5 jaar) wat hij het leukste vindt bij de Holle Bolle Boom en het antwoord is voorspelbaar voor zijn ouders: ,,Alles." Annelies en Dennis van Es lachen. ,,Dat horen wij elke dag bij het slapen gaan."

23-07-2014 18:28

ALKMAAR - Het is iets voor vier uur. Personeel van strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee stelt zich bij de ingang op in een V. De handen achter de rug gevouwen, de hoofden iets omlaag. De gasten op het terras weten dat het nu zo ver is, de stemmen verstommen.

23-07-2014 16:48

HEERHUGOWAARD - Bezwaren van de Welstandscommissie tegen een nieuwe Aldi-supermarkt op het Berckheideplein in Heerhugowaard zijn afgewezen door het college van burgemeester en wethouders. Daarmee kan de nieuwe supermarkt gebouwd gaan worden.

23-07-2014 13:20

ALKMAAR - De Nederlandse Kermisbond (NKB) in Alkmaar heeft alle gemeenten waar momenteel een kermis is, geadviseerd deze woensdag samen met de omringende horeca vanaf circa 15.45 een klein halfuur stil te leggen en daarna in een rustig tempo weer op te starten. Dit zegt directeur Jan Boots van de bond.

22-07-2014 18:22

BERGEN - Het plan ’Mooi Bergen’ wordt opgeknipt in kleinere delen. Dat moet de drempel verlagen voor ondernemers en ontwikkelaars om te investeren. Ook wordt de rol van de gemeente Bergen anders in het centrumplan: van initiatiefnemer en risicodrager naar regisseur.

22-07-2014 07:03

ALKMAAR - Een automobiliste is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Alkmaar. De bestuurster reed op de Laan van Darmstadt richting Zuiderzeeweg. Daar ging het mis.

21-07-2014 18:10

HEERHUGOWAARD - Z’n 70ste verjaardag vierde Johan de Jong – geboren op D-Day 6 juni 1944 – niet gewoon thuis in Heerhugowaard met familie en vrienden, maar in z’n eentje, in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. De Jong is nog ongeveer een week bezig aan de reis van zijn leven van de oost- naar de westkust van de Verenigde Staten, per fiets.

21-07-2014 18:06

Onderweg, ontmoetingen in de regio. Vandaag Bert van der Bilt en Emmy van Zon. Al 31 jaar zijn ze een stel en al jaren zijn ze de drijvende krachten van Emmy's Frietkraam, met onder meer een standplaats in de De Woudhaven bij De Woude. Vier jaar geleden liep Emmy een schedelbasisfractuur op nadat ze van de trap was gevallen. Wekenlang lag ze in coma en nog altijd is ze niet de oude. De afgelopen vier jaar zijn in een roes verlopen zegt Bert. En dan is er ook nog eens gedoe met de gemeente en het recreatieschap om de standplaats.

Ruud Kersten

ALKMAAR - De vraag waar het allemaal om draait, komt dinsdag bij het kort geding van de gemeente Alkmaar tegen voetbalclub AZ (nog) niet aan de orde. Hoeveel geld claimt de gemeente uiteindelijk van AZ omdat het zijn trainingscomplex niet in de Westrand vestigt?

21-07-2014 00:24

HEERHUGOWAARD - „Het begon allemaal op de dansschool in Haarlem. Ik zag haar staan op de eerste rij en dacht: die moet ik hebben! We dansten wat af die avond en ik zag na afloop dat ze op de fiets was. Ik zei dat ik de volgende keer ook mijn fiets mee zou nemen. Vanaf toen bracht ik haar elke week thuis. Het was meteen duidelijk: wij hoorden bij elkaar.” Vertelt Pieter Kieft met brede glimlach.

21-07-2014 00:18

ALKMAAR - Het publiek dat mee zit te hummen met Edith Piafs ’La vie en rose’, gespeeld door violist Carla Leurs. Rob Swanenburg de Veye kan bij wijze van spreken al de rillingen op zijn rug voelen.

20-07-2014 15:28

CASTRICUM - Ze hadden zichzelf aangemeld. Toen het muziekkorps K&G uit Leiden hoorde dat de All Blacks naar Castricum zouden komen voor een trainingskamp, liet het aan de organisatie weten te willen komen.

ALKMAAR - Bij een vechtpartij in de Orgelmakersstraat in Alkmaar is een man neergestoken.Stelling

Blij met internetbankieren

Het aantal storingen bij internetbankieren is afgelopen halfjaar ruimschoots verdubbeld. Bij de vier grootste banken van Nederland lagen de onlinebetaaldiensten er tussen januari en juni 254 keer uit, zo blijkt uit de laatste cijfers van de ’turfsite’ allestoringen.nl. In de eerste zes maanden van vorig jaar was dat 109 keer. Dat nemen we op de koop toe. Want het betalingsgemak is dankzij internet zo enorm gegroeid. Dat de bank allerlei eisen aan ons stelt (een beveiligde computer, bijvoorbeeld) accepteren we ook. We zijn zo blij met internetbankieren.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!