Supercupwinnaar Loon Lions vier dagen later onderuit in ouverture competitie

DEN HELDER - Vier dagen na het veroveren van de Supercup eindigde de eerste competitiewedstrijd voor de basketbalsters van Loon Lions in mineur. In de Kop van Noord-Holland was BV Dozy Den Helder donderdagavond met 68-48 te sterk.

Na het eerste kwart, waarin beide ploeg nauwelijks scoorden, ging de ploeg van coach Molly McDowell nog met 8-10 aan de leiding. Vervolgens nam de thuisclub het initiatief over en kon de regerend landskampioen niet meer terugkomen.

Halverwege het duel leidde Den Helder met 22-19. Bepaald geen onoverkomelijke achterstand, net als de score aan het einde van het derde kwart: 41-34. Daarna echter sloeg de Helderse formatie, mede dankzij de Landsmeerse foutenlast, het beslissende gaatje dat zou oplopen tot een kloof van twintig punten.

Epiphany Etienne werd topscorer bij Lions met zestien punten. Verder kwam alleen Tanya Bröring (tien punten) in de dubbele cijfers.

Zaterdagavond mag Lions alweer aan de bak. Dan komt Lekdetec.nl op bezoek in Indoor Centrum Landsmeer, een herhaling van de strijd om de Supercup van afgelopen zondag, die zoals gezegd door de formatie van McDowell gewonnen werd.

Bij Den Helder, dat vorig seizoen in de halve finale van de play-offs om de landstitel sneuvelde tegen Lions, stond Meindert van Veen na vijf jaar weer als hoofdcoach aan het roer. Samen met Anna Vicenzetto wil de 65-jarige oud-bondscoach proberen de Helderse club de vijftiende landstitel bezorgen. Van Veen en Vicenzetto doen de coaching op basis van gelijkwaardigheid. Vicenzetto is overigens de eerste vier wedstrijden, dus ook donderdag, afwezig vanwege werkverplichtingen.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder