Noors toptalent Ödegaard naar Heerenveen

ANP
Noors toptalent Ödegaard naar Heerenveen

HEERENVEEN - sc Heerenveen is erin geslaagd het Noorse toptalent Martin Ödegaard naar het Abe Lenstra Stadion te halen. De achttienjarige aanvallende middenvelder komt over van Real Madrid.

Door ANP - 9-1-2017, 23:30 (Update 10-1-2017, 14:03)

De Friese club bevestigde maandag de komst van Ödegaard, die door veel clubs werd begeerd. Ook Ajax wilde de aanvallende middenvelder, die in mei 2015 als zestienjarige zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Real Madrid, graag hebben.

Heerenveen maakte geen details over de transfer bekend, maar Spaanse media berichtten maandag dat Ödegaard voor anderhalf jaar wordt gehuurd. De huidige nummer vier van de eredivisie presenteert zijn aanwinst, die ook al Noors international is, dinsdag.

Tweede team

Real Madrid won twee jaar geleden de strijd om het toptalent, dat toen nog uitkwam voor de bescheiden Noorse club Strömsgodset IF.

Zo'n beetje alle topclubs in Europa dongen naar de gunsten van Ödegaard, die in oktober 2014 als jongste voetballer ooit meespeelde in een EK-kwalificatieduel. Ödegaard was 15 jaar en 300 dagen toen hij in het duel tussen Noorwegen en Bulgarije in de 64e minuut in het veld kwam.

Van een doorbraak in de hoofdmacht van coach Zinedine Zidane is het nog niet gekomen. Hij was meestal actief in het tweede team. Ödegaard stond eind november wel in de basis van Real in de bekerwedstrijd tegen Leonesa.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder