Til overgeheveld naar A-selectie AZ

ANP
Til overgeheveld naar A-selectie AZ

ALKMAAR - Guus Til is overgeheveld van Jong AZ naar de A-selectie van de Alkmaarse club. Trainer John van den Brom haalde hem erbij nadat hij zaterdag bij PEC Zwolle (0-2) de tweede Alkmaarse goal voor zijn rekening nam. Middenvelder Til is toebedeeld met rugnummer 15, meldt AZ donderdag op de officiële clubsite.

Door ANP - 22-9-2016, 12:22 (Update 22-9-2016, 13:35)

De 18-jarige AZ'er debuteerde begin dit seizoen tegen PAS Giannina in de voorronde van de Europa League al in een officiële wedstrijd en speelde reeds ook in het bekertoernooi.

Het duel in en tegen Zwolle betekende zaterdag zijn competitiedebuut. ,,Guus heeft bewezen het niveau van het eerste aan te kunnen”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. ,,Niet alleen in de voorbereiding, maar ook tijdens diverse invalbeurten heeft hij laten zien dat hij een plekje in de A-selectie verdient.''

Til, die de jeugdopleiding van AZ doorliep, heeft een contract bij AZ tot medio 2019.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Vervroeg de verkiezingen

Als de algemene politieke beschouwingen dit jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de verkiezingscampagnes al zijn begonnen. Zelden ging het in de debatten over de inhoud van de plannen van het kabinet. Wel werd er gediscussieerd over wat de premier in het tv-programma Zomergasten had gezegd. Omdat daadkrachtig besturen er niet in zit in verkiezingstijd, zou het goed zijn als het advies van Hans Wiegel wordt opgevolgd. Vervroeg de verkiezingen met enkele maanden. Des te sneller wordt er weer gewoon geregeerd.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder