*

Noordhollands Dagblad - AZ
 
21-12-2014 21:51

ALKMAAR - Wesley Hoedt gaat AZ aan het einde van dit seizoen verlaten. De club is er niet in geslaagd het aflopende contract van de 20-jarige centrale verdediger te verlengen. Hoedt wil niet bijtekenen. Over de redenen laat hij zich niet uit. Het lijkt erop dat een andere club al met hem in de slag is, maar Hoedt zegt daar niets van te weten.

19-12-2014 13:28

ALKMAAR - AZ-trainer John van den Brom kan voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, zaterdagavond thuis tegen FC Utrecht, beschikken over bijna de gehele selectie. Alleen Viktor Elm en Markus Henriksen zijn niet inzetbaar.

16-12-2014 18:46

AALBORG/ALKMAAR - Voor Donny Gorter zit het voetbalseizoen er al op. De 26-jarige linksback, die door AZ is verhuurd aan de Deense kampioen Aalborg BK, heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Gorter wordt binnenkort geopereerd en heeft naar verwachting zo’n half jaar nodig om te herstellen. Dat maakte AZ dinsdag op de website bekend.

12-12-2014 16:59

ROTTERDAM - De Kuip was gisteren gevuld met lachende gezichten. Terwijl de zuidwesterstorm rond het stadion raasde, werkte de Feyenoord-selectie binnen de uitlooptraining af na de succesvolle Europa League-wedstrijd bij Standard Luik van donderdagavond.

11-12-2014 15:46

ALKMAAR - De aanleg van het nieuwe trainingscomplex van voetbalclub AZ in de Kalverhoek loopt geen vertraging op. De rechtbank in Haarlem heeft in kort geding het bedrijf Broek Events dat niet van het sportpark wilde vertrekken, ongelijk gegeven.

 
06-12-2014 20:41

ALKMAAR - AZ heeft zich in de eredivisie bovenin gehandhaafd. De Alkmaarse club zette een goede serie voor eigen publiek voort. Dat ging zaterdagavond ten koste van Go Ahead Eagles: 2-0.

29-11-2014 22:53

LEEUWARDEN - AZ heeft in de Eredivisie de smaak te pakken. De ploeg van trainer John van den Brom behaalde zaterdagavond bij SC Cambuur de derde zege op rij (0-2). Middenvelder Nemanja Gudelj scoorde twee keer voor de Alkmaarse subtopper.

29-11-2014 22:02

LEEUWARDEN - De voetbalwedstrijd Cambuur-AZ in Leeuwarden is zaterdagavond kort onderbroken voor een streaker op het veld.

28-11-2014 16:01

ALKMAAR - AZ reist zaterdag nog zonder Steven Berghuis naar Leeuwarden waar SC Cambuur de tegenstander is. De aanvaller is weliswaar hersteld van een voetblessure, maar hij gaat eerst wedstrijdritme opdoen bij Jong AZ, meldde de Alkmaarse eredivisionist vrijdag op de website.

ALKMAAR/ZAANDAM - De start van de werkzaamheden voor het jeugdcomplex van AZ op sportpark Kalverhoek staat gepland voor half januari.

 
09-11-2014 10:39

BREDA - De werkdag van Nemanja Gudelj duurde zaterdagavond beduidend langer dan de 90 minuten, die de middenvelder van AZ in Breda op het veld stond tegen NAC. Cameraploegen vingen de nog bezwete Serviër meteen op nadat scheidsrechter Pieter Vink de wedstrijd affloot. In de catacomben van het stadion stonden veel verslaggevers klaar om het verhaal van de maker van het enige doelpunt (0-1) aan te horen.

08-11-2014 23:51

BREDA - John van den Brom boekte zaterdagavond in Breda zijn eerste overwinning (1-0) als trainer van AZ. ,,Ik ben blij en opgelucht. We maken een sprongetje op de ranglijst. Voor ons was het een mooie avond,'' oordeelde de coach.

08-11-2014 22:58

BREDA - Nemanja Gudelj heeft zaterdagavond in Breda sportieve wraak genomen voor het ontslag van zijn vader Nebojsa als trainer van NAC enkele weken geleden. De middenvelder van AZ maakte het enige doelpunt in het matige duel, waarin de Alkmaarse club verdiend met 1-0 won. Zijn treffer betekende de eerste overwinning van John van den Brom als trainer van AZ.

AZ heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 1-0 gewonnen. Uitgerekend Nemanja Gudelj, oud-speler van NAC, werd na bijna een uur spelen de matchwinner met een schitterende volley.

 
20-12-2014 22:45

ALKMAAR - FC Utrecht heeft zaterdag met een verrassend ruime uitzege op een weerloos AZ (3-0) de eerste helft van het seizoen afgesloten. De winnende ploeg speelde vooral voor rust hoe trainer Rob Alflen dat zo graag wil. De formatie beloonde zichzelf toen met drie treffers voor een dominant optreden.

17-12-2014 21:09

ALKMAAR - AZ heeft woensdag NEC uitgeschakeld in het bekertoernooi en de laatste acht bereikt. De nummer vijf uit de eredivisie won in Alkmaar met 2-1 van de fiere koploper in de Jupiler League. Beide treffers van AZ kwamen van de voet van Muamer Tankovic. Anthony Limbombe maakte de tegengoal.

16-12-2014 15:28

ALKMAAR - AZ hoopt woensdag zonder Celso Ortiz de kwartfinales van het bekertoernooi te bereiken. De Paraguayaanse middenvelder is nog niet hersteld van de enkelblessure die hij zaterdag opliep tijdens de laatste training in aanloop naar het competitieduel met Feyenoord (2-2). Trainer John van den Brom stuurt tegen NEC grotendeels hetzelfde elftal het veld in als zondag in De Kuip.

04-12-2014 09:52

ALKMAAR - De kans bestaat dat Dirk Marcellis toch opnieuw een contract bij AZ krijgt. Trainer John van den Brom is positief over de inbreng van de verdediger die nu op amateurbasis meetraint. De club overweegt Marcellis nu weer een verbintenis aan te bieden, maar gesprekken daarover moeten nog worden gevoerd.

01-12-2014 00:10

LEEUWARDEN - Met de derde zege op rij heeft AZ zich stevig in de subtop genesteld. Sleutel naar het succes is de 4-4-2 speelwijze die trainer John van den Brom het elftal onlangs heeft aangemeten.

29-11-2014 23:38

LEEUWARDEN - Middenvelder Nemanja Gudelj van AZ blonk zaterdagavond uit in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-2). De Servische international bracht beide treffers van de bezoekers op zijn naam.

22-11-2014 21:29

ALKMAAR - John van den Brom, de trainer van AZ, was na afloop van het gewonnen duel met Vitesse (1-0) lovend over doelman Esteban.

 
22-11-2014 20:47

ALKMAAR - AZ heeft in een boeiend gevecht een gelukkige 1-0-overwinning behaald op Vitesse, dat daarmee geen beloning kreeg voor het goede spel. AZ-doelman Esteban was schier onpasseerbaar. Matchwinner werd spits Aron Jóhannsson.

21-11-2014 15:04

ALKMAAR - John van den Brom deed vrijdag niet moeilijk over de opstelling van zijn AZ, dat zaterdag op eigen veld tegen Vitesse speelt. ,,Ik heb geen aanleiding om de ploeg die van NAC won te veranderen'', gaf hij te kennen op de website van AZ. ,,Ik hou niet zo van veel wisselen. We hebben meer baat bij vaste patronen.''

ALKMAAR - Van de Premier League naar de eredivisie: dat zou een makkie worden, dacht Muamer Tankovic. De pas 19-jarige Zweed werd afgelopen zomer door AZ overgenomen van Fulham. Inmiddels is hij erachter dat hij er toch iets te gemakkelijk over dacht.

07-11-2014 13:49

ALKMAAR - Een maand na zijn komst wacht John van den Brom nog op zijn eerste competitiezege met AZ. Maar niet alleen de trainer, ook het elftal snakt naar een overwinning.

06-11-2014 19:11

ALKMAAR - AZ en de ontslagen trainer Alex Pastoor hebben een akkoord bereikt over een afkoopregeling voor zijn tweejarige contract dat door AZ eenzijdig werd opgezegd. De Alkmaarse eredivisionist doet verder geen mededelingen over de inhoud van de regeling. Belangenvereniging VVCS toonde zich tevreden.

03-11-2014 01:25

ALKMAAR - Blunder van Esteban kost AZ de overwinning tegen Excelsior. Keeper baalt, maar zegt ook: 'Keepers maken fouten. Dit was niet mijn eerste fout, en het zal ook niet mijn laatste zijn.'

ALKMAAR - John van den Brom wacht na vier competitiewedstrijden nog altijd op zijn eerste eredivisiezege als trainer van AZ.


Stelling

Weg met nieuwjaarstraditie

In het Brabantse dorp Veen is het traditie om de jaarwisseling te ’vieren’ door autowrakken in brand te steken. Dat liep een jaar terug volledig uit de hand, de politie greep op oudjaarsdag namelijk in. Terecht. Waarom zou iets wat gewoon niet mag, op zo’n dag wel mogen? Juist daarom is het raar dat het Openbaar Ministerie er zelfs een sporthal heeft gereserveerd voor een bijeenkomst over de laatste en komende jaarwisseling. Dit wekt de indruk dat het weer bespreekbaar is. Maar auto’s in brand steken, is fout. Geen woord meer aan vuilmaken en stoppen met dit soort nieuwjaarstradities.

Stelling
Het antwoord van...
Westfries Gasthuis
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
15-12-2014 00:00 Vraag & antwoord

Pijn, stijfheid en functieverlies. Wie last heeft van artrose zal de aandoening met deze kenmerken omschrijven. ,,Artrose is een zeer frequent voorkomende aandoening”, zegt orthopedisch chirurg Jeroen Steens van het Westfriesgasthuis in zijn antwoord op lezersvragen over knieklachten.
Slijtage is maar gedeeltelijk te voorkomen. In beweging blijven en vermindering van overgewicht zijn de belangrijkste factoren die een patiënt zelf kan beïnvloeden.

 

Lees verder!