*

Noordhollands Dagblad - AZ
 
24-01-2015 21:44

ZWOLLE - AZ heeft zaterdag een punt overgehouden aan het uitduel met PEC Zwolle. De formatie uit Alkmaar kwam al na vier minuten op voorsprong via Nemanja Gudelj. Ruim tien minuten later tekende Jody Lukoki voor de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord: 1-1.

23-01-2015 13:22

ALKMAAR - Wesley Hoedt keert terug in de selectie van AZ. Trainer John van den Brom heeft de verdediger opgenomen in zijn keurkorps voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle.

23-01-2015 12:22

ALKMAAR - Mikhail Rosheuvel vervolgt zijn loopbaan bij Cambuur. De 24-jarige rechtsbuiten tekende vrijdag een verbintenis van anderhalf jaar bij de club uit Friesland.

21-01-2015 14:45

ROME - De opmerkelijke transfer van AZ-speler Wesley Hoedt is beklonken. De 20-jarige verdediger stapt na dit seizoen over naar Lazio Roma, een subtopper in de Italiaanse competitie.

19-01-2015 10:32

ALKMAAR - Wesley Hoedt vliegt deze week naar Rome om een contract bij Lazio Roma te tekenen. Dat zal waarschijnlijk op woensdag gebeuren, wanneer de spelers van AZ een vrije dag hebben.

17-01-2015 22:42

ALKMAAR - Hij wilde er eigenlijk niet te veel over zeggen, 'want ik zat op de tribune en het moet vanavond over de wedstrijd van het elftal gaan'. Maar omdat hem ernaar gevraagd werd, gaf Wesley Hoedt na AZ-Dordrecht (2-0) antwoord.

17-01-2015 15:59

ALKMAAR - AZ-trainer John van den Brom heeft met gezin spannende tijd achter de rug. ,,De onzekerheid, dat was het zwaarst."

16-01-2015 15:50

ALKMAAR - Steven Berghuis keert zaterdag terug in de basisopstelling van AZ. De aanvaller, volledig hersteld van een voetblessure, krijgt van trainer John van den Brom een kans als spits in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

16-01-2015 12:39

ALKMAAR - Bij de hervatting van de competitie, zaterdagavond, keert Steven Berghuis bij AZ terug in de basis. De aanvaller was sinds september maandenlang uit de roulatie. Kort voor de winterstop maakte hij zijn rentree, maar in de competitie stond hij sindsdien nog niet in de basis.

ALBUFEIRA - Het was voor AZ goed toeven in de Algarve deze week. Uitstekende trainingsomstandigheden en alle dagen zon en warmte. Toch gingen vrijdag, op de laatste dag van het trainingskamp, de gedachten terug naar een koude decemberavond in Alkmaar.

Foto Joop Boek
30-12-2014 06:00

ALKMAAR -  AZ is alleen bereid Wesley Hoedt in januari te laten gaan als er een flinke transfersom wordt betaald. Het bedrag zal in elk geval flink hoger moeten zijn dan de vaste opleidingsvergoeding waar AZ aan het eind van het seizoen toch al recht op heeft.

24-12-2014 10:44

BREDA - Dirk Marcellis voetbalt het komende half jaar voor NAC Breda. Beide partijen zijn mondeling akkoord en wachten alleen nog op bevestiging van de KNVB. De Bredase eredivisionist staat onder curatele en moet eerst toestemming krijgen van de voetbalbond.

21-12-2014 21:51

ALKMAAR - Wesley Hoedt gaat AZ aan het einde van dit seizoen verlaten. De club is er niet in geslaagd het aflopende contract van de 20-jarige centrale verdediger te verlengen. Hoedt wil niet bijtekenen. Over de redenen laat hij zich niet uit. Het lijkt erop dat een andere club al met hem in de slag is, maar Hoedt zegt daar niets van te weten.

ALKMAAR - FC Utrecht heeft zaterdag met een verrassend ruime uitzege op een weerloos AZ (3-0) de eerste helft van het seizoen afgesloten. De winnende ploeg speelde vooral voor rust hoe trainer Rob Alflen dat zo graag wil. De formatie beloonde zichzelf toen met drie treffers voor een dominant optreden.

24-01-2015 19:26

ZWOLLE - AZ moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle stellen zonder Steven Berghuis. De aanvaller is ziek en kan niet meedoen in het duel tussen de subtoppers in de eredivisie. Aron Jóhannsson is zijn vervanger in het IJsseldelta Stadion.

23-01-2015 12:48

ALKMAAR - AZ speelt zaterdagavond tegen PEC Zwolle opnieuw met Derrick Luckassen in de basis. De centrale verdediger kreeg vorige week tegen FC Dordrecht al de voorkeur boven Jan Wuytens.

21-01-2015 17:04

ALKMAAR - De IJslandse oud-voetballer Grétar Steinsson verhuist opnieuw vanuit Alkmaar naar Engeland. Steinsson (33) gaat als technisch directeur aan de slag bij Fleetwood Town, een club die uitkomt in de derde Engelse divisie. De IJslander deed de afgelopen maanden bij AZ zijn eerste ervaringen op als bestuurder, bij de A-selectie en in de jeugdopleiding.

17-01-2015 21:53

ALKMAAR - Op een besneeuwd veld heeft AZ zich zaterdagavond nog steviger in de subtop van de eredivisie genesteld. De formatie uit Alkmaar won voor eigen publiek van FC Dordrecht (2-0).

17-01-2015 19:05

ALKMAAR - Doelman Esteban mist zaterdagavond de thuiswedstrijd van AZ tegen FC Dordrecht. De keeper is ziek en wordt vervangen door Sergio Rochet.

17-01-2015 19:00

ALKMAAR - Onze sportverslaggever Theo Brinkman is bij de wedstrijd AZ- FC Dordrecht aanwezig. Hij houdt u live op de hoogte van het wedstrijdverloop via de stream hieronder.

08-01-2015 23:43

GUIA - Een kleine vier maanden na zijn ontslag bij AZ is Alex Pastoor terug op het veld. Sparta hoopt met hem de trainer te hebben gevonden die de club eindelijk weer naar de eredivisie loodst. Zelf vindt Pastoor het gewoon lekker dat hij weer aan het werk is. ,,Je bent weer met mensen en met voetbal bezig. Dat is toch waar je je ei in kwijt kunt.’’

07-01-2015 10:21

ALBUFEIRA - Terwijl de selectie van AZ zich opmaakt voor een training, doet Marco van Basten zijn eigen warming-up. De assistent-trainer rekt en strekt wat, doet wat buikspieroefeningen en gaat dan op zijn hoofd staan. Alsof hij ondersteboven is van Cristiano Ronaldo.

05-01-2015 13:29

ALBUFEIRA - Zijn lichaamstaal spreekt boekdelen: Wesley Hoedt heeft het niet naar zijn zin op de eerste dag van het trainingskamp van AZ. Vooral als hij wordt ingedeeld bij de reserves, heeft de centrale verdediger er de smoor in. Aan het eind van dag één spreekt hij klare taal. Hij is klaar met AZ. ,,Dit is geen doen. Zo doorgaan is voor mij geen optie’’, zegt Hoedt in Albufeira.

ALBUFEIRA - Mikhail Rosheuvel en Eli Babalj zijn niet met AZ mee naar Portugal. Beide aanvallers mogen op zoek naar een andere club.

19-12-2014 13:28

ALKMAAR - AZ-trainer John van den Brom kan voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, zaterdagavond thuis tegen FC Utrecht, beschikken over bijna de gehele selectie. Alleen Viktor Elm en Markus Henriksen zijn niet inzetbaar.

17-12-2014 21:09

ALKMAAR - AZ heeft woensdag NEC uitgeschakeld in het bekertoernooi en de laatste acht bereikt. De nummer vijf uit de eredivisie won in Alkmaar met 2-1 van de fiere koploper in de Jupiler League. Beide treffers van AZ kwamen van de voet van Muamer Tankovic. Anthony Limbombe maakte de tegengoal.

16-12-2014 18:46

AALBORG/ALKMAAR - Voor Donny Gorter zit het voetbalseizoen er al op. De 26-jarige linksback, die door AZ is verhuurd aan de Deense kampioen Aalborg BK, heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Gorter wordt binnenkort geopereerd en heeft naar verwachting zo’n half jaar nodig om te herstellen. Dat maakte AZ dinsdag op de website bekend.

ALKMAAR - AZ hoopt woensdag zonder Celso Ortiz de kwartfinales van het bekertoernooi te bereiken. De Paraguayaanse middenvelder is nog niet hersteld van de enkelblessure die hij zaterdag opliep tijdens de laatste training in aanloop naar het competitieduel met Feyenoord (2-2). Trainer John van den Brom stuurt tegen NEC grotendeels hetzelfde elftal het veld in als zondag in De Kuip.


Stelling

Europees tolplan goed idee

EU-commissaris Violeta Bulc voor Verkeer wil naar een Europees systeem voor tolheffing op personenauto’s toe. Aan de basis van het systeem ligt de kilometerheffing. Belangrijk in de plannen is dat de inkomsten uit de kilometerheffing voor personenauto’s terugvloeien naar de betroffen EU-landen die ze dan kunnen gebruiken voor de bouw en het onderhoud van de nationale infrastructuur. Goed idee van Bulc, zo kunnen we straks misschien eindelijk zonder hobbels en kuilen naar ieder gewenst vakantieland rijden.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!